#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Noaptea cercetatorilor europeni cu Skepsis

Noaptea cercetatorilor europeni cu Skepsis

Revista nr. 361 | 27-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 30 septembrie 2016, grupul de teatru Skepsis participă la Noaptea Cercetătorilor Europeni...


Şi în acest an Noaptea Cercetătorilor Europeni propune manifestări în mai multe oraşe din România în seara de 30 septembrie 2016. Noaptea Cercetătorilor face parte din seria evenimentelor Marie Curie, propunându-şi să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.
 
 
 
 
În Noaptea Cercetătorilor Europeni grupul Skepsis va prezenta spectacolul Mare Nostrum (durata: 40 min) - un spectacol original din repertoriul grupului, care propune publicului o întâlnire satirică, ironică, cu istoria şi ştiinţa. Este ştiut faptul că după cucerirea Siracusei de către romani, generalul Marcellus a trimis un legionar să-l captureze pe strălucitul om de ştiinţă Arhimede, a cărui maşinării şi dispozitive au făcut ca cetatea să rezite doi ani asediului. Ceea ce nu este ştiut este conversaţia care se iscă între Arhimede şi soldatul care-l vizitează, un dialog în care forţa, autoritatea şi siguranţa învingătorului se confruntă cu fineţea, ironia şi dubiul omului de geniu, dovedind încă o dată că oraşele sunt mult mai uşor de cucerit decât spiritul uman - ne anunţă reprezentanţii Skepsis.

Spectacolul are loc în faţa muzeului albaiulian de la ora 19.00.

Având un caracter satiric, spectacolul este presărat de pasaje interactive în care publicul este invitat să joace un rol activ în desfăşurarea acestui presupus episod istoric prezentat cu…Skepsis..

Programul evenimentului este mult mai amplu, informaţii detaliate putând fi găsite pe site-ul dedicat: http://noapteacercetatorilor.eu/

Organizatori şi parteneri la Alba Iulia:
Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
Consiliul Județean Alba
Primăria Municipiului Alba Iulia
Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum
Lupii Apoulonului
Ludus Apulensis
Magna Nemesis
Europe Direct Alba Iulia.
 
 
Foto: teatru cu Skepsis, 27 noiembrie 2011
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: noaptea cercetatorilor europeni, grupul, Skepsis, stiinta, mare nostrum, filosof

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>