#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Seful uniunii restauratorilor din Romania, Dan Sabau, l-a premiat pe patronul Grup Corint... pe care il cheama tot Dan Sabau

Seful uniunii restauratorilor din Romania, Dan Sabau, l-a premiat pe patronul Grup Corint... pe care il cheama tot Dan Sabau

Revista nr. 360 | 17-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Originală întâlnire vineri, 16 septembrie 2016, în istorica Sală a Unirii, amintind de vremuri în care oameni vrednici luptau pentru Alba Iulia, pentru naţiunea română şi pentru România.


Revenind la Trienala de Restaurare 2016 de la Alba Iulia, cel mai mişto moment a fost când preşedintele Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice (pe numele său Dan Sabău) i-a acordat premiul I la categoria Mari Ansambluri patronului S.C. Grup Corint S.A. din Alba Iulia, care este coincidenţă... Dan Sabău.
 
Premiul a fost acordat pentru... construirea aşa-zisului Muzeu Principia, în denumire populară staţia de metrou din parcul Custozza. Despre clădirea Muzeului Principia arhitectul belgian Leo Van Broek spunea că este cea mai oribilă clădire din Alba Iulia („The most horrible building in Alba Iulia”). O clădire abominabilă care strică vizibilitatea spre clădirea Universităţii Alba Iulia, dar şi spre Sala Unirii.
 
Aşa cum se ştie, Principia reprezenta comandamentul militar al castrului militar: aici se aflau însemnele Legiunii a XIII-a Gemina, tezaurul Legiunii, alte lucruri de valoare, inclusiv o cameră prevăzută cu sitemul roman de încălzire, numit hipocaust.
 
 

Alături de restauratorul Dan Sabău (absolvent la Universitatea 1 Apriluş din Alba Iulia) a fost premiat şi arhitectul Mircea Sabău Tătar (pare o coincidenţă de nume, dar este vorba de fratele voievodului Cetăţii Alba Iulia, acelaşi Dan Sabău).
 
Noroc că s-a terminat întâlnirea, că altfel, aidoma epocii lui Caracala, erau premiaţi şi poneii de la traseul lui Dan Sabău.

Dan Sabău, patronul Grup Corint, deţine spre folosinţă (pentru 49 de ani) mai multe spaţii din cetatea bastionară de la Alba Iulia, practic latura de sud a cetăţii este patronată de marele voievod Dan Sabău, cel care a câştigat aproape toate (98 la sută) contractele de restaurare din Cetatea Alba Iulia. În total, decât vreo 70 milioane de euro.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: seful uniunii restauratorilor, Romania, Dan Sabau, Mircea Sabau, trienala, premiati, cea mai oribila cladire

Ratari

Criticisme (2)

Impiegat
20-09-2016
bravo, Alba Iulia, in sfarsit s-a bagat si la voi metroul.
Raspunde
Clinton
29-09-2016
a big happy family !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>