#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
De la 30 septembrie se redeschide tronsonul de autostrada Saliste-Cunta

De la 30 septembrie se redeschide tronsonul de autostrada Saliste-Cunta

Revista nr. 360 | 21-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Deputatul leberal Dan Simedru a devenit portavocea directorului CNADNR şi anunţă redeschiderea tronsonului de 22 km Cunţa-Sălişte din autostrada Sibiu-Orăştie.


„În cadrul ședinței de marți, 20 septembrie a.c., a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură i-am adresat directorului CNADNR, Cătălin Homor, întrebarea referitoare la stadiul lucrărilor pe cei 22 de km din autostrada Sibiu-Orăștie, închiși anul trecut. Prin răspunsul său, directorul CNADNR a confirmat data de 30 septembrie ca fiind sigură pentru redeschiderea traficului pe acest tronson de autostradă”, se arată într-un comunicat semnat de deputatul PNL de Alba Dan Simedru.

„Fără prea multe comentarii pe marginea acestui subiect, directorul CNADNR și-a asumat și în fața Comisiei de specialitate din Camera Deputaților acest termen, fapt ce îmi confirmă că data anunțată pentru deschidere va fi respectată și nu ne vom confrunta cu o nouă amânare. Practic, în mai puțin de două săptămâni românii vor putea circula pe acest tronson, orice amânare de termen va fi motiv serios pentru mine să solicit audierea conducerii CNADNR în cadrul Comisiei de transport din Camera Deputaților”, se arată în comunicatul deputatului de Alba.
 
Cei 22 km ai tronsonului de autostradă Cunţa-Sălişte au fost realizaţi de firma italiană Impregilo, dar reparaţiile din zona Aciliu (cele care au determinat închiderea celor 22 km) au fost suportate de statul român.
 
 

Tronsonul Sibiu-Orăştie a fost inaugurat de premierul Victor Ponta înainte de turul I al alegerilor prezidenţiale din 2014.

În ultimii 2 ani tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu a avut de suferit din cauza unor alunecări de teren în zona comunei Aciliu, judeţul Sibiu.
 
Localitatea Aciliu (judeţul Sibiu) se află pe lotul 3 al tronsonului Orăştie-Sibiu. Lotul 3 are o lungime de 22,1 km, acoperind distanţa dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu). Constructor: Impregilo (Italia). Costurile pentru lorul 3: 604,79 milioane lei.
 
Cei 82 de km ai tronsonului Sibiu-Orăştie au costat oficial 605 milioane de euro, fiind finanţat prin fonduri europene (85%) şi de la Guvernul român (15%). Reparaţiile la lotul 3 probabil au crescut mult preţul tronsonului Sibiu-Orăştie !
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: tronsonul de autostrada, Cunta-Saliste, reparatii, Sibiu-Orastie, Catalin Homor, infrastructura

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>