#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Anotimpurile de Vivaldi, concert la catedrala romano-catolica din Alba Iulia

Anotimpurile de Vivaldi, concert la catedrala romano-catolica din Alba Iulia

Revista nr. 359 | 17-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 18 septembrie 2016, la ora 19,30, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia va găzdui un concert susţinut de violonistul Rafael Butaru şi orchestra de cameră a judeţului Alba.


Concertul „Anotimpurile - Antonio Vivaldi” face parte din stagiunea orchestrei de cameră a judeţului Alba.

Programul evenimentului cuprinde compoziţii semnate de Vivaldi, un important exponent al muzicii baroce:

Simfonia nr. 1 în Do Major
Simfonia nr. 2 în Sol Major
Concertul nr. 1 în Mi Major - Primăvara
Concertul nr. 2 în Sol Minor - Vara
Concertul nr. 3 în Fa Major - Toamna
Concertul nr. 4 în Fa Minor - Iarna.
 
 
 
 
Concertmaestru al Operei Naţionale din Bucureşti, Rafael Butaru a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj în anul 2008, avându-i ca profesori pe Vera Negrean şi Nicușor Silaghi, membru al celebrului Cvartet Transilvan. Rafael Butaru a devenit la 24 de ani concertmaistru al Operei Naţionale din Cluj. Astfel, va conduce orchestra în numeroase spectacole dificile şi complexe, bogate în momente de solo, prin care talentatul violonist se va evidenţia. În afara proiectelor camerale, anul 2016 aduce în cariera tânărului violonist noi provocări şi responsabilităţi. Astfel, în calitate de concertmaestru al Orchestrei Române de Tineret, susţine concerte la Bruxelles, Varna, Milano şi Berlin-KonzertHaus, în cadrul unor prestigioase Festivaluri ale Orchestrelor de Tineret ale lumii, susţinând dificile pagini solistice, concomitent cu pregătirea orchestrei pentru a fi sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Dan Liviu Cernat a absolvit Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, iar din 2013 este dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena”.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în Iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra a susţinut numeroase concerte, având invitaţi de marcă. Printre aceştia îi menţionăm pe soprana Daniela Vlădescu, pianistul japonez Tadashi Imai şi dirijorul italian Federico Crisanaz.

Intrarea este liberă !
 
Organizatorii concertului sunt Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: anotimpurile, Vivaldi, concert, catedrala romano-catolica, Alba Iulia, muzica clasica, Rafael Butaru

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>