#456
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ministerul de Interne scoate la concurs 5.400 de posturi

Ministerul de Interne scoate la concurs 5.400 de posturi

Revista nr. 358 | 06-09-2016 | Alexandru Mitchievici


În perioada următoare Ministerul Afacerilor Interne va demara în perioada următoare procedurile de scoatere la concurs a 5.416 de posturi. Cele mai multe dintre aceste funcții, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române.


Acţiunea MAI este pentru atenuarea deficitului de personal care se ridică la 17.500 de funcţii, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

În plus, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI.

Din posturile scoase la concurs de MAI, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/ subofițerilor. De asemenea, 1.396 funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI.

În comunicatul MAI se mai afirmă că „din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări și cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs. Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI - promoția 2016. În ultimele luni ritmul ieșirilor la pensie din sistem s-a menținut ridicat, ajungând până la 1.000 de angajați/lună. De la începutul anului, 8.026 de angajați și-au încetat raporturile de muncă”.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: ministerul de interne, angajeaza, 17.500 de functii, politisti, incadrare, promotia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>