#460
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Primarul din Sebes vrea sa scrie numele orasului in rezervatia naturala Rapa Rosie

Primarul din Sebes vrea sa scrie numele orasului in rezervatia naturala Rapa Rosie

Revista nr. 357 | 03-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Demenţă publicitară sau o idee genială pentru atragerea turiştilor ? Noul primar al Sebeşului, pedelistul Dorin Nistor doreşte să facă o mică fandoseală hollywoodiană. Edilul Nistor intenţionează să scrie cu litere mari SEBEŞ undeva pe Râpa Roşie.


Probabil că mentorul lui Nistor (baronul de Alba Iulia, Mircea Hava) va propune şi el ca pe Dealul Mamut să fie scris ALBA IULIA din pavele de la Elis Pavaje... aşa cum un alt mare baron pedelist (Gheorghe Ştefan, zis Pinalti) scria BUCOVINA cu litere formate din oi pentru ministra portocalie Elena Udrea.

„Ce părere aveţi despre ideea de a scrie numele Mun Sebes pe Râpa Roşie?”, îşi întreabă Dorin Nistor prietenii de pe facebook, aşa într-un fel de sondaj.
 
 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=934951079984122&set=a.190112401134664.65892.100004077167381&type=3&theater
 
 
Cristinel Ioan Metea îi dă o replică primarului (corectă): „Râpa Roşie este o rezervaţie naturală geologică formată în argilă roşie veche de 60 de milioane de ani. Se întinde pe 10 hectare şi este declarată rezervaţie încă din anul 1950 datorită frumuseţii sale rare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80-100 de metri”.
 
Sebeşenii ar trebui să se mobilizeze iute, să redacteze o petiţie pentru protejarea rezervaţiei (!) Râpa Roşie de ideile creţe ale primarului şi nu numai ale lui. Cât mai rapid !
 
Unde eşti tu Blaga? Unde sunt saşii de altă dată şi românii care au respectat această zonă secole de-a rândul ? Astfel îmi aduc de cuvintele marelui filozof din Lancrăm care nu mai vede din cimitir (aşa cum îşi dorea prin testament) Râpa Roşie din cauza unei săli de sport ridicată de nişte tâmpiţi: Veşnicia s-a născut la sat, un sat cu blocuri cu vedere spre incompetenţă şi prostie.
 
 
*Sunt convins că toţi limbiştii Marelui PDL din judeţul Alba (ziarişti, internauţi, oameni de partid sau simpli votanţi portocalii) vor lăuda ideea primarului !
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: Sebes, orasul, rezervatia naturala, Rapa Rosie, Gheorghe Stefan Pinalti, turisti, intrebare

Ratari

Criticisme (1)

Asa da
03-09-2016
eu as scrie HAVA NISTOR = LOVELE
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>