#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ultimul spectacol cu Skepsis in aer liber din vara anului 2016

Ultimul spectacol cu Skepsis in aer liber din vara anului 2016

Revista nr. 355 | 16-08-2016 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 21 august 2016, ora 19.00, în faţa muzeului albaiulian are loc ultimul spectacol in aer liber din 2016 oferit de grupul Skepsis.


Aşa cum ne anunţă cei de la Skepsis, spectacolul Tatăl-Fantomă este un spectacol în genul Comedia dell Arte, un gen de teatru dezvoltat în perioada Renaşterii italiene care s-a raspîndit rapid în Europa în secolele XVI-XVIII, marcând totodată renaşterea teatrului ca artă. Spectacolul este caracterizat prin jocul plin de fantezie şi imaginatie, ritmul alert, aspectele interactive şi personajele tipologizate, caricaturale prin care se satirizau clasele si categoriile sociale ale vremii.
 
 
 
Subiectul piesei: „Pantalone, bătrânul lacom şi zgârcit, vrea să-şi mărite fata, pe Isabella, cu un alt negustor avut, la fel de bătrân ca şi el. Isabella este însă îndrăgostită de Lelio, eternul amorez. Ajutaţi de Arlechino, servitorul vesel şi bun la toate, cei doi vor încerca să lupte pentru a desface o afacere ca şi făcută. Rămâne de văzut dacă vor reuşi sau nu...”.

Aşadar grădina lui Pantalone, din fascinanta lume a Comediei dell Arte, este locul unde se trage cortina după spectacolele cu Skepsis din vara acestui an.

Spectacolul face parte din Stagiunea cu Skepsis 2016, un proiect cultural care în perioada ianuarie-decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole atractive.

Partenerii grupului Skepsis sunt Primăria Municipiului Alba Iulia Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Alte informaţii despre proiectele şi activităţile cu Skepsis pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/
 

CITESTE si:
 
 
 
Taguri: ultimul spectacol, Skepsis, in aer liber, vara anului, Balgrad, tatal-fantoma, renasterea italiana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>