#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Regina Ana, omagiata la Alba Iulia

Regina Ana, omagiata la Alba Iulia

Revista nr. 354 | 08-08-2016 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 7 august 2016, câteva zeci de persoane au participat la slujba de pomenire pentru Regina Ana de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia.


Momentul a fost organizat de Mişcarea pentru Regat şi Coroană şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Din partea Mişcării pentru Regat a vorbit Marilena Rotaru, realizatoarea unei emisiuni pro-monarhiste la TVR, care mult timp a fost o apropiată a Casei Regale. De asemenea, a fost dat citire mesajului arhiepiscopului Irineu în aminitirea Reginei Ana.

La slujba de pomenire au participat şi istoricul Marius Oprea, monarhişti din Alba şi din ţară.

Pe parcursul zilei zeci de mesaje au fost împărtăşite în cartea de condoleanţe deschisă de Mişcarea pentru Regat şi Coroană filiala Alba.
 

*Regina Ana s-a stins la 1 august 2016, la ora amiezii. Avea 92 de ani ! Ziua în care Regina Ana va fi înmormântată, 13 august 2016, a fost declarată zi naţională de doliu în România şi în Republica Moldova.

**Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la Paris, la 18 septembrie 1923, ca fiică a principelui René de Bourbon-Parma şi a principesei Margareta a Danemarcei. A copilărit în Franţa împreună cu cei trei fraţi ai săi: Jacques, Michel şi André. Papa Pius al XII-lea nu şi-a dat consimţământul pentru căsătoria ei cu Mihai de România, din cauza refuzului regelui Mihai de a-şi boteza urmaşii în religia catolică. Căsătoria celor a avut loc la 10 iunie 1948 la Atena, la invitaţia regelui Paul şi a reginei Frederica.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 

Regina Ana, omagiata la Alba Iulia Regina Ana, omagiata la Alba Iulia Regina Ana, omagiata la Alba Iulia
Taguri: Regina Ana, omagiata, Alba Iulia, monarhisti, regalisti, miscarea pentru regat si coroana

Ratari

Criticisme (1)

asr
09-08-2016
Mircea Trifu?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>