#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Slujba de pomenire pentru Regina Ana la catedrala ortodoxa din Alba Iulia

Slujba de pomenire pentru Regina Ana la catedrala ortodoxa din Alba Iulia

Revista nr. 354 | 05-08-2016 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 7 august 2016, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia va avea loc o slujbă de pomenire pentru Regina Ana, soţia Regelui Mihai I al României.


Momentul de la Alba Iulia este organizat de Mişcarea pentru Regat şi Coroană şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Slujba de pomenire va avea loc la ora 12.00, după liturghie.

La slujba de pomenire şi-au anunţat prezenţa Marilena Rotaru - o cunoscută susţinătoare a Regalităţii, istoricul Marius Oprea, monarhişti din ţară şi din judeţul Alba.

Pe parcursul zilei de 7 august Mişcarea pentru Regat şi Coroană (M.R.C.) filiala Alba va pune la dispoziţia doritorilor o carte de condoleanţe.

Regina Ana s-a stins la 1 august 2016, la ora amiezii. Avea 92 de ani ! Ziua în care Regina Ana va fi înmormântată (13 august) a fost declarată zi naţională de doliu în România şi în Republica Moldova.
 
 
Foto 2007: Majestăţile Lor Regele Mihai, Regina Ana şi arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ - Alba Iulia, 8 aprilie 2007
 
 
*Catedrala ortodoxă din Alba Iulia (numită oficial Biserica de Încoronare) este locul unde au fost încoronaţi Regii Întregitori, Ferdinand şi Maria, cei sub care a fost realizată România Mare !
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: slujba, miscarea pentru regat si coroana, catedrala ortodoxa, monarhisti, regalisti, MRC Alba, condoleante, majestatile lor

Ratari

Criticisme (1)

Titus Berinde
06-08-2016
Întotdeauna Majestatea Sa Regina Ana a României, prin ființarea existenței Sale pline de demnitate și noblețe sufletească, ne-a îndemnat în continua noastră zbatere și luptă dintre bine și rău, spre a ne găsi acea forma de organizare superioară, care să-i satisfacă deplin năzuințele adânci ale poporului român și ale moralei lui creștine. Majestatea Sa Regina Ana ne-a îndemnat, chiar și în cele mai regretabile și imposibile derapaje, situații când omul coboară în întunecimea existenței sale, lăsându-se dominat de violență și ură, să nu,, răspundem cu ură la ură'', ,,să fim !" curajoși și hotărâți, dovedindu-ne prin puterea exemplului, noua oamenilor, inutilitatea sentimentului de ură. Misiunea pe acest pământ românesc a regretatei noastre ,Regina Ana a României a fost îndeplinit cu stăruință și devotament, rămânând pildă de demnitate pentru toate româncele. Regina Ana a îndeplinit cu înaltă răspundere și deosebită cinstire misiunea generatoare de echilibru și sprijin în Familia Regală a României, dovedind noblețe, putere de sacrificiu de sine necondiționată, și mai mult decât atât, omenia izvorâtă din dragostea și iubirea de țară. În toate ocaziile ,,de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite" Regina Ana a fost sprijinul cel mai puternic pentru Regele nostru, M.S.Regele Mihai I , servind astfel națiunea română, dovedind și conducându-ne către calea iubirii, a binelui, aceea a solidarității și întrajutorării umane :,,singura cale, care ne ridică barierele, pe care mintea noastră le pune în calea înțelegerii de sine." Dumnezeu să odihnească în veci, în lumină sfântă și pace divină, sufletul nobil al Reginei Ana a României !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>