#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Un cremationist vrea sa salveze vechiul cimitir al orasului Alba Iulia

Un cremationist vrea sa salveze vechiul cimitir al orasului Alba Iulia

Revista nr. 353 | 07-08-2016 | Alexandru Mitchievici


Istoricul albaiulian Marius Rotar a atras atenţia în mai multe rânduri despre situaţia din vechiul cimitir al oraşului Alba Iulia unde morminte vechi au dispărut, scoase de firma Corona, cea care administrează cimitirul.


„Nu-i suficient faptul că firma Corona din Alba Iulia, care administrează o bună parte din cimitirul central din Alba Iulia, a scos acum 2-3 ani afară din morminte pe cei mai vechi locatari ai acestui spaţiu pentru alţii noi (în majoritate elita maghiară a oraşului de acum de mai bine de un secol - nimeni n-a fost interesat să facă o inventariere a acestora, poate - cine ştie - o fi fost acolo vreun primar, vreun scriitor, vreo personalitate înhumată, care nu merita acest „tratament”). Nu-i suficient, s-a mers mai departe: s-a distrus gardul care separa cimitirul civil de cel al veteranilor şi acum s-au început înmormântările şi dincolo, adică în cimitirul militar (se poate vedea în poze). Pe lângă lipsa esteticii (mormintele noi sunt aşezate imediat ce se termina scările de acces), sau a respectului datorat unora care au murit pentru această ţară, este vorba aici şi despre o chestiune fără acoperire legală: adică invadarea cimitirului militar de către o firmă care cu de la sine putere face orice voieşte în acel spaţiu. Ce fac autorităţile locale şi asociaţiile de veterani? Sunt prezente doar la Ziua Eroilor, adoptând atitudini pioase şi cântând imnul cu mâna la piept? Oasele eroilor au făcut patria (vorba cuiva), dar în acest caz Corona ne demonstrează că nu avem nevoie nici de eroi şi, mai ales, nici de mormintele lor! Ruşine!”, scrie Marius Rotar pe facebook.

Marius Rotar este istoric şi preşedinte al Asociaţiei Cremaţioniste Amurg.
 

CITEŞTE şi:

 
 

Un cremationist vrea sa salveze vechiul cimitir al orasului Alba Iulia Un cremationist vrea sa salveze vechiul cimitir al orasului Alba Iulia Un cremationist vrea sa salveze vechiul cimitir al orasului Alba Iulia Un cremationist vrea sa salveze vechiul cimitir al orasului Alba Iulia
Taguri: cremationist, vechiul cimitir al orasului, Alba Iulia, inhumari, inmormantari

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>