#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ultimii brontozauri de la Apulum

Ultimii brontozauri de la Apulum

Revista nr. 352 | 24-07-2016 | Alexandru Mitchievici


Expoziţie inedită la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.


Ultimii brontozauri din Apulum se numeşte expoziţia eveniment realizată de muzeografii albaiulieni împreună cu un grup de cercetători britanici: paleontologi şi brontozaurologi.
 
Iată cei mai temuţi brontozauri şi reptilieni din Apulia.

Tyrannosaurus Rex Havaiotix (Pavelis Maximus) - cel mai mare prădător în Epoca de piatră la Apulum. Bietul oraş, cândva înfloritor, a ajuns o oază cenuşiu-pavelistică pe harta cea verde a Transilvaniei. De secole terorizează zona Apuliei, distrugând orice familie de dinozauri sau şopârle care au încearcat să îşi facă un rost în zonă. Se teme doar de homo procurous dna-us absentis, care încă n-au ajuns în zona locuită de apuli. T-Rex Havaiotix face mulţi pui, timpiţi şi ascultători în Apulia.
 
Floreea Bugetofagis - dinozauri fraţi (ceva mai tineri pe scara evoluţiei, dar foarte lacomi) care se hrănesc exlusiv din resursele bugetare ale Tribului Apuliilor. O economie de piaţă reală ar fi fatală pentru acest gen de dinozauri.

Elis Bugetoraptor - o specie nouă de prădători, care suge sângele bugetului Tribului Apuliilor. De ce se numesc apulii? Pentru că aşa sunt ei...

Szabous Corintix - prădător pe cale de dispariţie după ce i s-au închis bugetele în nas!

Teofilus Atanasinux - un răpitor galben care a emigrat pe câmpiile miticense.
 
Şandoreus Pereşanix sau Senatorus perenus - având un pedigri social sănătos, acest dinozaur este de neînlăturat. Nimeni nu ştie când va dispărea de pe scena bătrânilor dinozauri!  

Pesedeus minoris sau Dinozaurul Bondoc - o subspecie de dinozauri pitici, asupriţi de marii prădători portocalii şi galbenii de la Apulum.
 
Pedeus sau Pedeleus portocalius - o specie periculoasă de răpitori care canibalizează reptilele partenere. Sunt cei mai cunoscuţi răpitori din preistorie, îi parazitează cu succes pe toţi dinozaurii din arealul în care coabitează pentru pradă !

Dinozaurus Securistis (şopârla dosaris) - o specie de şopârle care se hrăneşte dând cu ciocu (cu subspecii diverse: Horică Bărdaşeux, Feneşerix).

Vasileus Todeasus Luxourus ltd-is - un reptilian nesătul care se hrăneşte cu panseluţe, pomişori şi, din când în când, cu palmieri.

Novis Liberalus Majorus - şopârlele limbiste. Sunt multe şi lipicioase. Se hrănesc exclusiv din dejecţiile pe care le face Tyrannosaurus Rex Havaiotix.
 
Nu rataţi: Ultimii brontozauri de la Apulum ! Expoziţie eveniment !
 
 
Acest text este un PMFLET şi se tratează ca atare !
 

CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: ultimii brontozauri, Apulum, rapitori, soparle, pradatori, limbista

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>