#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Alba Iulia. 73 de ani de la nasterea poetului Adrian Paunescu

Alba Iulia. 73 de ani de la nasterea poetului Adrian Paunescu

Revista nr. 351 | 20-07-2016 | Alexandru Mitchievici


Poetul Adrian Păunescu a fost sărbătorit la Alba Iulia pe Aleea Scriitorilor. Dacă ar fi trăit ar fi împlinit astăzi, de Sfântul Ilie, 73 de ani.


De remarcat că a fost puţină lume, fără reprezentanţi ai autorităţilor. Au fost aceeaşi oameni, puţini, din jurul Revistei Dacoromania.

Au ţinut scurte discursuri Romi Adam, Ioan Galdea, Ioan Străjan, Doru Gheaja şi Victor Făt. La solicitarea celor prezenţi, părintele Doru Gheaja a cântat două din melodiile pe care le cânta înainte de 1989 alături de Adrian Păunescu la concertele din cadrul Cenaclului Flacăra: Colindul Ardealului (Tu, Ardeal) şi Cântecul lui Ştefan.

Impresionat de momentul de la bustul lui Adrian Păunescu, părintele Doru Gheaja l-a sunat pe Andrei Păunescu (unul din copiii poetului), aflat la Herculane, la un alt bust al lui Adrian Păunescu.

Sculptorul albaiulian Romi Adam a realizat 3 busturi ale poetului Adrian Păunescu: unul este la Alba Iulia, altul la Chişinău (Basarabia) şi al treilea la Truşeni (Basarabia).
 
*Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943 la Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova. S-a stins la 5 noiembrie 2010 la București.
**Controversat ca atitudine politică şi civică (şi înainte, şi după 1989), dar apreciat ca poet, Adrian Păunescu a devenit celebru înainte de 1989 pentru Cenaclul Flacăra, o oază de libertate pentru tineri la care se cântau cântece dedicate conducătorilor ţării, cântece patriotice, îmbinate cu folkul şi poezia de calitate... 
 

CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: 73 de ani, nasterea poetului Adrian Paunescu, Ioan Strajan, Truseni, Chisinau, busturi, Copaceni, Balti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>