#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Aiudeanul Polgar Levente a incheiat ultramaratonul de 1.000 de km

Aiudeanul Polgar Levente a incheiat ultramaratonul de 1.000 de km

Revista nr. 350 | 12-07-2016 | Alexandru Mitchievici


Ultramaratonistul Polgar Levente Ioan şi ciclistul Viorel Florin Rîmniceanu au străbătut ţara de la un capăt la altul. Peste 1.000 de km au fost străbătuţi în 14 zile, în alergare Levi şi cu bicicleta Florin, în scop caritabil.


Levi are 34 de ani şi este din Aiud, Florin are 26 de ani şi este din Petrila. Ultramaratonul a început duminică, 26 iunie 2016, la Vama Jimbolia, iar finişul a avut loc tot duminică, 10 iulie, la Vama Veche.

Pe parcursul celor 1.011 de km, timp de 14 zile, românii au fost invitaţi să doneze pentru copiii bolnavi de cancer printr-un SMS cu cuvântul CANCER la 8844.

Polgar Levente ne-a declarat: „Expediţia 1.011 km a fost gândită în urmă cu doi ani şi jumătate, am gândit şi regândit traseul... am remodelat traseul de multe ori şi am rămas pe următorul traseu: Jimbolia - Timişoara - Arad - Deva - Sebeş - Sibiu - Braşov - Ploieşti - Otopeni - Bucureşti - Slobozia - Orşova - Ovidiu - Constanţa - Vama Veche, o distanţă totală de 1.011 km. Am parcurs această distanţă împreună cu un coleg care a dat dovadă de o rezistenţă fizică şi psihică fantastică. Am fost ajutați de catre: Invictus România, Oana Badea (primarul Aiudului, cu o pereche de adidaşi), Sekely Ştefan, Lazăr Rareş, Bebe Losul (coleg din grupul Împreună pentru Aiud), Demeter Ioan (Prebet Aiud), AHNR Arad, Bogdan Şchiop, Liviu Tudoran, Dada Iliescu, PEGAS România, Puremotion. Am vazut România la pas..., am alergat pentru a transmite un mesaj umanitar: 8844 sms cu cuvântul CANCER, să ajutăm lupta împotriva cacerului la copii şi tineri! Putem fi mai buni!”.

L-am întrebat pe Levi cum a fost la finalul cursei, ce a simţit, ce a gândit: „Ce am simţit când am terminat la vama veche? NIMIC ! Vorbesc serios. A fost ca un vis !”

Prin această cursă s-au înregistrat 3 premiere naţionale: Levi este primul român care a alergat de la vest la estul toată ţara. Tot traseul a fost parcurs în tandem: un alergător însoțit de un biciclist. Levi este prima persoană cu handicap (îi lipseşte un braţ) care a străbătut România în alergare.

Polgar Levente: „Este un vis frumos... Am purtat drapelul României pe bicicletă în permanenţă, un steag pe care la finalul ultramaratonului l-am donat Primăriei Aiud. Această „expediţie” este mult prea puţin faţă de tinerii care luptă pentru a învinge cancerul. Le mulţumesc tuturor celor care au trimis SMS-uri la 8844 cu cuvântul CANCER şi le mulţumesc celor care ne-au susţinut şi ne-au ajutat pe traseu”.

În cea de-a doua săptămână, în ziua de miercuri, 5 iunie, Levi spune că avea halucinaţii: „Alergau cu mine oameni care au decedat de 15 ani sau cântam cu Elvis Presley... sau îmi zâmbeau arici şi iepuri”.
 
DE NOTAT că Levi va participa peste puţin timp la Ultra Maratonul Mont Blanc (Ultra-Trail du Mont Blanc, UTMB) de la Chamonix, în alpii francezi, alături de alţi 9 sportivi români ! 
 
 
*Pe 12 iulie 2016 Levi a împlinit 35 ani ! La Mulţi Ani, Levi !
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: aiudeanul Levente Polgar, a incheiat, ultramaratonul, 1.000 de km, Florin Rimniceanu, Sebes, impreuna

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>