#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Protest al transportatorilor intre Alba Iulia si Sebes din cauza scumpirii RCA-ului

Protest al transportatorilor intre Alba Iulia si Sebes din cauza scumpirii RCA-ului

Revista nr. 350 | 15-07-2016 | Alexandru Mitchievici


50 de autoutilitare din Alba Iulia şi 50 din Sebeş au pornit vineri, 15 iulie, un protest inedit al transportatorilor din judeţul Alba. Lor li s-au alăturat maşini din Arad şi Hunedoara. Protestul a durat două ore, timp în care traficul rutier a fost mult îngreunat.


„Discuţia este de un an şi jumătate. Scumpirea asigurărilor (cu 300 la sută) şi accizele la combustibil îi duc la faliment pe transportatorii români. Cine îşi cumpără un camion plăteşte 20.000 de lei (4.500 euro) pentru asigurarea RCA cea mai ieftină. Noi nu mai putem să ne ducem marfa noastră în străinătate... Vin polonezii şi bulgarii cu preţuri mai mici la trasnport. Ei au reduceri la combustibil şi nu alimentează în România. Eu spun că este un atentat la siguranţa naţională pentru că este afectat un întreg sector de activitate economică”, a declarat Dumitru Blaga, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum din judeţul Alba.

La rândul lor, asiguratorii spun că dauna medie a transportatorilor este foarte mare (18.500 lei). De asemenea 1 din 6 camioane produc anual un accident rutier.

Luni, 18 iulie, la Bucureşti se vor întâlni reprezentanţii asociaţiilor de transportatori. Aceştia pregătesc un protest la nivel naţional dacă Guvernul nu ia măsuri în sprijinul acestui sector economic.
 
 
*În aprilie 2013 aceeaşi asociaţie a organizat un marş cu 300 de tiruri şi camioane la Alba Iulia...
 
 
Sursa foto: Radu Cristian
 

CITESTE si:
 
 

Protest al transportatorilor intre Alba Iulia si Sebes din cauza scumpirii RCA-ului Protest al transportatorilor intre Alba Iulia si Sebes din cauza scumpirii RCA-ului Protest al transportatorilor intre Alba Iulia si Sebes din cauza scumpirii RCA-ului
Taguri: protest, transportatori, intre Alba Iulia si Sebes, scumpirea RCA, asigurari, siguranta

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>