#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ioan Dirzu a demisonat de la sefia PSD Alba... dupa scorul slab de la locale

Ioan Dirzu a demisonat de la sefia PSD Alba... dupa scorul slab de la locale

Revista nr. 349 | 01-07-2016 | Alexandru Mitchievici


În cadrul Comitetului Executiv Naţional PSD de la Târgovişte, joi, 30 iunie 2016, 6 lideri judeţeni au demisionat de la şefia organizaţiilor: Ovidiu Portariuc de la Botoşani, Cătălin Nechifor - Suceava, Remus Lăpuşan - Cluj, Ioan Dîrzu - Alba, Mihai Mohaci - Braşov şi Octavian Petric - Satu Mare. Demisia în grup arată că a fost o presiune din partea lui Liviu Dragnea, care afirmase că nu mai vrea „înfrângerile tradiţionale de la Cluj-Napoca” - un lucru care se repetă o dată la 4 ani şi la Alba Iulia, Tg. Mureş, Oradea, Braşov.


Deputatul Ioan Dîrzu explică rezultatul PSD Alba la alegerile locale (din 5 iunie 2016): „În baza unui target de 30 la sută, eu mi-am depus mandatul, considerând că 26,5 la sută (cât am obţinut în judeţ) nu este satisfăcător. Împreună cu preşedintele interimar vom pregăti alegerile parlamentare. Ştim cum stăm, ştim cum e trendul în Ardeal, dar vrem să ne mobilizăm şi să scoatem un scor bun în toamnă. Este cel mai bun rezultat al PSD din 2000 încoace”.

Ioan Dârzu a condus PSD Alba timp de 8 ani, în perioada 3 iunie 2008-30 iunie 2016.

Profilul viitorului preşedinte al PSD Alba: „Îmi doresc ca organizaţia să nu se destructureze. Viitorul preşedinte trebuie să ţină echipa unită şi activă. În momente de după alegeri există anumite tensiuni, iar viitorul preşedinte trebuie să facă faţă nemulţumirilor, tensiunilor. Dorim maximizarea eforturilor PSD Alba. În ceea ce mă priveşte voi fi mai activ în Parlament, dar voi urmări activitatea celor care conduc judeţul... prost”.

„Eu l-am propus pe Gheorghe Damian, care a refuzat, spunând că are alte priorităţi, că este ocupat la Primărie şi la GAL Valea Secaşelor - acolo munca e mai vizibilă. La organizaţia judeţeană munca e mai complexă, mai dificilă, cu probleme greu de gestionat de multe ori”.

Numele posbile pentru preluarea preşedinţiei PSD Alba, chiar şi interimar: Cornel Murg - actual prefect de Alba, Ioan Rus - fost prefect şi preşedinte PSD Alba, Mugurel Sârbu - fost prefect, Ioan Florea - liderul consilierilor judeţeni PSD sau Victor Negrescu - europarlamentar de Alba.
 
Dacă nu pleca la ALDE, organizaţia PSD Alba putea fi preluată de tânărul Ovidiu Jidveian, acum consilier local din partea ALDE.

„Sunt mulţumit, am adus organizaţia la nivelul anului 2000, când aveam preşedinte şi vicepreşedinte la CJ Alba. Am luat partidul de la 13,4 la sută şi l-am dus la 26,5. Eram mulţumit dacă un scor mai bun pe judeţ, ca să putem face mai mult în Consiliul Judeţean. Sunt multe comune unde pierdut la limită: de la 2 la 60 voturi diferenţă faţă de câştigător”, a mai spus Ioan Dîrzu.
 
 
*În judeţul Alba Noul PNL (Marele PDL) a câştigat 8 primării din 11: Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Aiud, Ocna Mureş, Zlatna, Cugir şi Baia de Arieş, doar ultimii 2 fiind membri ai fostului PNL...
 
În schimb PSD se poate considera un partid învins: a câştigat doar 3 primării de oraş: Cîmpeni, Teiuş şi Abrud, localităţi unde existau dinainte primari PSD. A pierdut primăria Sebeş, dar suprinzător a pierdut şi la Aiud, unde favorit era viceprimarul Liviu Rusu. 
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Ioan Dirzu, sefia PSD Alba, dupa scorul slab, alegerile locale, judetul, infrangerile traditionale, Sebes, Teius, Cimpeni

Ratari

Criticisme (3)

Karl Marx
01-07-2016
Ce poza faina in spate ! Cine e Tony Blair sau Gerhard Schroeder ? Nu de altceva, dar seamana...
Raspunde
ilici
02-07-2016
O sa plangeti voi dupa mine. Cand o sa mai castige PSD-ul cu 70-80 la suta ?
Raspunde
Autor
03-07-2016
Greu, foarte greu s-a decis dl Dirzu sa plece ! Asteptam acest lucru din 6 iunie.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>