#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
La Alba Iulia a aparut un centru de zi pentru copiii cu dizabilitati

La Alba Iulia a aparut un centru de zi pentru copiii cu dizabilitati

Revista nr. 348 | 28-06-2016 | Alexandru Mitchievici


Asociaţia Proiectul Viziunea Nevăzătorilor din Alba Iulia a reuşit să pună la punct un „Parc special pentru copii speciali”. Este vorba de un spațiu în aer liber, de circa 1.200 mp, cu spaţiu verde, copaci, obiecte de joacă și animale de casă, un studio muzical - toate destinate dezvoltării abilităților motrice și senzoriale a unor copii cu dizabilități.


La realizarea acestui proiect au participat câţiva voluntari: Mircea Miclea, Dorin Căliman, Cristi Lenghel, Fane Miclea, Mariana şi Mihai Hada. Managerul proiectului este Nicolae Bolea, susţinut de soţia sa, Maria Bolea.

Proiectul a fost susţinut de Elis Pavaje, Asociaţia Ping şi Pong, Berndt Wagner din Germania, respectiv Fundaţia Comunitară Alba. În cadrul ediţiei 2015 a Cercului de Donatori Alba, Fundaţia Comunitară Alba a strâns 5.070 de lei pentru realizarea parcului.

Inaugurarea oficială a acestui spaţiu pentru copiii cu dizabilităţi are loc miercuri, 29 iunie 2016, ora 18.30 (parcul este situat în zona Schit din Alba Iulia, str. Nicolae Grigorescu, nr. 1).

În acest moment în Centru se află 14 copiii, asistaţi în timpul zilei de către personal specializat, dar noaptea ei sunt duşi acasă.
 
 
Foto: concert de 1 Iunie la Parcul special pentru copii speciali
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: a aparut, centru de zi pentru, copiii cu dizabilitati, Dorin Caliman, ping si pong, fundatia comunitara Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>