#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Mircea Hava inca 4 ani la primarie... pentru firmele de casa

Mircea Hava inca 4 ani la primarie... pentru firmele de casa

Revista nr. 347 | 23-06-2016 | Alexandru Mitchievici


23 iunie 2016. În ziua în care britanicii votau Brexitul, consilierii locali din Alba Iulia votau noua conducere a oraşului: noua conducere este cea veche, Mircea Hava, Paul Voicu şi Gabriel Pleşa.


De notat că Noul PNL (Marele PDL) are majoritate în CL Alba Iulia: 12 consilieri, din care doar 4 sunt din fostul PNL: Pleşa, Popescu, Lupea, Ignat. Guralivul Rareş Buglea a fost lăsat mai la coadă, din ordinul lui Hava. În precedentul Consiliu Local PNL avea 5 consilieri (Pleşa, Albani, Buglea, Petric, Zdrânc), PSD - 4, PP-DD - 2, PDL - 10.
 

Noua componență a C.L. Alba Iulia (21 consilieri locali):

PNL (12 consilieri): Paul Voicu, Gabriel Codru Pleşa, Cornel Stelian Sandu, Rodica Andronescu, Emil Antoniu Popescu, Popa Pavel Pistol, Raul Sebastian Tudoraşcu, Gabriel Lupea, Dorin Pocol, Cătălin Haşa, Alin Ignat, Iulius Viorel Domuţa (doar 4 consilieri sunt din fostul PNL: Pleşa, Popescu, Lupea, Ignat)

PSD (5 consilieri): Dimitrie-Horațiu Clepan, Vasile Crișan, Bogdan Medrea, Nicolae Bumbu, Ioan-Iulian Bunea

ALDE (2 consilieri): Ovidiu Jidveian, Marius Popescu

PMP: Angela Moldovan

Mircea Trifu - candidat independent.
 
Mircea Trifu este primul consilier independent după ce în 2000 a fost ales Cornel Sandu tot ca independent în Consiului Local.
 

După depunerea jurământului, primarul cu 6 mandate Mircea Hava a ţinut să declare (prin intermediul presei): „Eu vreau să le mulţumesc oamenilor. Pe ei vreau să-i felicit pentru că de 20 de ani am lucrat împreună și lucrurile se văd. Pe ei pentru că au înțeles că dacă avem continuitate și știm să lucrăm putem să facem lucruri bune. Pe ei pentru că nu s-au lăsat amăgiți de toate minciunile și promisiunile care au curs pe conducta electorală. Pe minunații albaiulieni pentru că sunt așa cum îi știu de mai bine de 20 de ani, oameni care nu se pot pleca în fața minciunilor și a promisiunilor electorale. Lor le mulțumesc și pe ei îi felicit. Domnilor consilieri, ne așteaptă patru ani de lucru. Alba Iulia, așa cum a fost de 20 de ani, va fi aici pe masa dvs. Vă rog să înțelegeți că aici lucrăm pentru oraș. Vă asigur că aici în următorii patru ani se va face... administraţie. Vreau să vă spun că pentru oricare dintre dvs, nu doar pentru cei din PNL, ușa mea este... deschisă”. (peste câteva minute, consilierul independent a fost pus la punct de majoritatea PNL-ALDE: Trifu a solicitat să facă parte din mai multe comisii ale C.L., dar nu i s-a permis).

Aşadar Mircea Hava promite încă 4 ani de muncă în folosul firmelor de casă, încă 4 ani de contracte pentru Fraţii Florea şi Elis Pavaje. Dar asta e democraţia originală şi trebuie să o respectăm!

De notat că Mircea Hava a fost votat de 58,9 la sută din cei prezenţi la vot, adică de unul din 5 albaiulieni (prezenţa a fost de doar 37,5 la sută, conform BEJ Alba).

Mircea Hava:
Primar 1991-1992
Viceprimar 1993-1996
Primar 1996-2020.
 
 
 
Alegerile pentru viceprimari

Pentru cele 2 funcţii de viceprimar au fost doar 2 candidaţi... PNL-istul (PDL) Cornel Sandu i-a propus viceprimari pe Paul Voicu și pe Gabriel Pleșa, aceștia acceptând propunerea.

În mod ciudat PSD nu a avut propuneri pentru funcţia de viceprimari. Consilierul independent Mircea Trifu l-a propus viceprimar pe Ovidiu Jidveian (ALDE), care a refuzat propunerea, iar Marius Popescu (ALDE) l-a propus la mişto pe... Vasile Crișan (PSD), care a refuzat la rândul său.
 

Votul pentru cei 2 viceprimari: Paul Voicu și Gabriel Pleșa:
 
13 voturi pentru - consilierii PNL + Mircea Trifu
3 voturi împotrivă - consilierii PSD
2 voturi anulate - consilierii ALDE
 

Deşi apropiaţi de primarul Hava, consilierii locali ALDE şi-au anulat voturile pentru a nu fi acuzaţi că au sprijinit majoritatea PNL-istă din Consiliul Local. Cei 3 consilieri judeţeni ai ALDE au fost demişi de conducerea de la Bucureşti a formaţiunii după ce au votat alături de PNL şi PMP pentru conducerea CJ Alba, şi au participat astfel la constituirea majorităţii PNL-PMP-ALDE. Jidveian şi Popescu au evitat astfel să îşi piardă funcţiile aşa cum s-a întâmplat cu colegii lor din CJ: Feneşer, Uţiu şi Koble.

De la şedinţa de constituire a Consiliului Local au lipsit 2 consilieri PSD şi consilierul PMP.
 
 
Am surprins o scenă de-a dreptul epică: Mircea Hava stă cu familia sa pe un hol şi-l întreabă pe nepoţelul său, observâbd că este şi un duşman prezent: „Cine e şef aici la Primărie? Cine e şef aici la Primărie?” (jupân, patron sau baron, ar fi fost mai potrivit).
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: Mircea Hava, inca 4 ani, primarie, firmele de casa, Gabriel Plesa, Horatiu Clepan

Ratari

Criticisme (1)

mike
26-06-2016
Mai lasa-l pe Hava in pace, nu rezolvi nimic, ca iasa la pensie direct de la Primarie
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>