#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ciugud. Peste 250 de biciclisti la Junior Bike Race 2016

Ciugud. Peste 250 de biciclisti la Junior Bike Race 2016

Revista nr. 345 | 12-06-2016 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 11 iunie 2016, la Ciugud a avut loc Junior Bike Race, cel mai important concurs de mountain-bike din județul Alba adresat exclusiv copiilor. Ajunsă la ediţia a II-a, competiţia este organizată de Asociaţia Bicheru Cycling şi primăria Ciugud.


Peste 250 de copii din toată ţara au avut de parcurs trasee amenajate în zona terenului de fotbal din Ciugud în funcţie de vârstă.

Au primit medalii toţi participanţii care au încheiat traseul, iar primii trei clasaţi de la fiecare categorie au primit premii constând în rechizite şi articole necesare ciclismului.

Pentru o atmosferă mai plăcută, pe toată durata competiţiei au fost prezenţi Ping şi Pong, Mickey Mouse şi Hello Kitty care i-au încurajat pe copiii şi i-au antrenat în diferite jocuri, le-au oferit baloane şi i-au pictat pe faţă pe doritori.

Copiii sub 9 ani au fost înscriși în „Traseul Iepurașilor” și au avut de pedalat 540 metri, cu o diferență de nivel de 5 metri. Au fost două subcategorii de vârstă: cei mai mici, de 3-5 ani, care au putut fi însoțiți de părinți pe tot parcursul cursei, iar cei de 6-8 ani, au avut posibilitatea de a fi însoțiți doar din afara zonei marcate.

Pe „Traseul Lupișorilor” au pedalat copiii de peste 9 ani. Și în acest caz, au fost două subcategorii de vârstă: 9-11 ani și 12-14 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1.040 metri lungime și 15 metri diferență de nivel.

La finalul competiţiei a avut loc o tombolă la care au participat toţi copii participanţi. Premiul a fost o bicicletă oferită de cei de la Bicheru Cycling, fiind câştigat câştigat de Maria Rusu din satul Limba.
 

Câştigătorii ediţiei 2016
 

Fete 3-5 ani:
1.Andreea Maya Csazar
2. Rebeca Nicolae Marian
3. Ştefania Botiza

Băieţi 3-5 ani:
1.Patrick Filipescu
2.Alexandru Goşa
3.David Pitea

Fete 6-8 ani:
1.Irina Precup
2.Iris Popescu
3.Ştefania Petrescu

Băieţi 6-8 ani:
1.Cristian Vlad Berecki
2.Alexandru Bărbătei
3.Dragoş Hămbăşan

Fete 9-11 ani
1.Orsolya Komaromi
2.Miruna Mada
3.Karina Oprea

Băieţi 9-11 ani:
1.Elias Hozat
2.Akos Farkaş
3.David Veştemean

Fete 12-14 ani
1.Iulia Adina Florea
2.Roxana Burţa
3.Ana Miclea

Băieţi 12-14 ani
1.Vlad Faur
2.Răzvan Ghiţulescu
3.Vlad Pop
 
„Prin această inițiativă am urmărit încurajarea copiilor să participe cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, totodată şi să le punem la încercare și abilitățile de pedalat. Traseele nu au fost unele uşoare. Mersul pe bicicletă este o modalitate de a ne menţine sănătoşi, în forma şi de a avea un tonus bun. Concursul a fost unul foarte reuşit. Am văzut că au venit copii din toată ţara ceea ce ne obligă şi mai mult pentru viitor. Îi felicit pe câştigători dar le transmit tuturor copiilor care au participat astăzi la Junior Bike Race Ciugud 2016 că sunt învingători” a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

„Îndemânarea pe bicicletă, crearea acelor instincte de coordonare dintre biciclist și bicicletă îl poate feri pe cel dintâi de multe situații neplăcute și neprevăzute întâlnite în timp ce se deplasează pe bicicletă”, ne asigură organizatorii evenimentului.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 

Ciugud. Peste 250 de biciclisti la Junior Bike Race 2016 Ciugud. Peste 250 de biciclisti la Junior Bike Race 2016
Taguri: Ciugud, 250 de biciclisti, junior bike race, castigatorii, traseul lupisorilor, iepurasilor

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>