#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Dupa ce a reusit sa tina pe loc Alba Iulia in ultimii 20 de ani, Mircea Hava isi face planuri si pentru viitor

Dupa ce a reusit sa tina pe loc Alba Iulia in ultimii 20 de ani, Mircea Hava isi face planuri si pentru viitor

Revista nr. 342 | 18-05-2016 | Alexandru Mitchievici


Mircea Hava este foarte curajos, dar refuză întâlnirea cu contracandidaţii săi... probabil pentru a nu da seama de „succesurile” celor 20 de ani de când domneşte peste Alba Iulia. Reamintim faptul că Mircea Hava i-a lăsat cu ochii-n soare pe Clement Negruţ şi Călin Potor care au participat la o dezbatere electorală la Digi TV Cluj. Postul anunţase şi prezenţa lui Hava care nu a binevoit să răspundă invitaţiei...


Acest refuz nu-l putea însă opri să-şi exprime gândurile politice. Este incredibil ce pot debita unii în campania electorală după ce 20 de ani au trecut aproape nevăzuţi, nesimţiţi. Mai ales nesimţiţi.
 
Afişul electoral spune clar: „Bani europeni pentru dezvoltare locală. Alba Iulia campioană naţională”. Este o recunoaştere că Oraşul Alba Iulia trăieşte din bani europeni, pentru că primarul şi administraţia albaiuliană au fost impotenţi în atragerea investitorilor care să producă bani, locuri de muncă, bunăstare pentru locuitorii de aici. Reamintim în perioada 2002-2011 (ani de recensăminte) în care oraşul a fost controlat de Mircea Hava şi administraţia PD-istă Alba Iulia a pierdut 8.000 de persoane, care au plecat spre alte oraşe prospere sau în străinătate.
 
 

Iată ce scrie primarul Mircea Hava (sau cineva în numele lui Hava) pe facebook:

„În administrație, planificarea este esența reușitei. De aceea n-o să vadă nimeni, niciodată, cum la Alba Iulia se stă și se așteaptă o „minune”. Pentru că singurele minuni în care credem sunt cele pe care le facem chiar noi, cu sprijinul fiecărui albaiulian în parte. Vorbim de planuri concrete, deja existente, ce se pot susține din bugetul local și de proiecte eligibile, deja scrise, gata de finanțare cu bani europeni. Restul sunt doar fantezii electorale ce expira odată cu finalul campaniei.

Noi am început să ne evaluam de mult, obiectiv și corect, șansele de a accesa bani europeni, pe date și cifre clare, concrete, nu pe fluturași publicitari cu vom drege, vom culege, vom face să fie bine, că dacă tot e campanie să mai promitem ceva. Iată o parte a proiectelor de investiții pe care le vom derula în Alba Iulia:

• Lucrări de reabilitare termică a 2.500 de apartamente, exemplu: M1-M12, Bulevardul 1 Decembrie 1918, bl. MV1-MV12 Bulevardul Revoluției;
• Construire bază sportivă si de agrement (ștrand) zona bazin Olimpic;
• Regenerarea spațiului public de agrement din zona Schit;
• Construirea unei noi grădinițe și a unei noi creșe în cartierul Ampoi.
• Extindere, reabilitare și modernizare rețele iluminat pe o distanță de 250 km;
• Modernizarea strazilor Rojomal, Ștefan Luchian, Ion Andreescu;
• Reparații capitale străzi Municipiul Alba Iulia - str. Brândușei - Pâclișa;

2014-2020 Continuăm să ne dezvoltăm!”
 
Mircea Hava, baron de Alba Iulia:
1991-1992 primar din partea FSN
1993-1996 viceprimar din partea PD (FSN)
1996-2016 primar din partea PD (din 2007 PDL)
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: dupa ce a reusit sa tina pe loc Alba Iulia, ultimii 20 de ani, Mircea Hava, planuri pentru viitor

Ratari

Criticisme (4)

Criticism1
19-05-2016
2002 - aproximativ 66.000 de locuitori 2011 - aproximativ 63.000 de locuitori. Rezulta o diferenta de aproximativ 3.000 de locuitori. De unde ai scos tu 8.000 de locuitori? Persisti in penibilitate.
Raspunde
 
decat atat
19-05-2016
uite aici, dar cifra poate fi gasita pe mai multe surse.... http://ziarulunirea.ro/potrivit-rezultatelor-provizorii-ale-recensamantului-din-2011-populatia-totala-a-albei-a-scazut-cu-mai-bine-de-55-000-locuitori-dar-a-crescut-numarul-romilor-52237/
Autor
19-05-2016
cifrele sunt cifre, mai mici, mai mari, dar toate arata ca populatia orasului Alba Iulia a scazut in ultimii 20 de ani ! E un succes, nu ?!
Raspunde
Autorul
19-05-2016
OK. 3000 sa fie in 9 ani! Chiar si 3.000 este mult pentru un orasel ca Alba Iulia, care in loc sa se dezvolte... se face tot mai mic, de la cincinal la altul !
Raspunde
Criticism1
19-05-2016
Deci recunosti ca ai mintit. Bravo. Halal site de informatii. In alta ordine de idei tin sa va anunt ca populatia TARII e in scadere. Nu vad cum am putea face exceptie. De asemenea tin sa va informez ca raportat la cele doua date, Alba Iulia se afla printre resedintele de judet care a pierdut CEI MAI PUTINI oameni din tara. Ca un contra exemplu, in caz ca nu stiati, orasul Galati a pierdut, pe acelasi interval, 50 DE MII de oameni. Cum suna asta?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>