#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Candidatul Mircea Hava rade, canta, danseaza si merge la simpozioane de religie

Candidatul Mircea Hava rade, canta, danseaza si merge la simpozioane de religie

Revista nr. 341 | 09-05-2016 | Alexandru Mitchievici


La Alba Iulia a început Simpozionul Internaţional de Ştiinţă, Teologie şi Artă Tinerii în Biserică şi în Societate.


În deschidere au vorbit ÎPS Irineu - arhiepiscop de Alba Iulia, Cornel Murg - prefectul de Alba, Sorin Bumb - administratorul public al judeţului Alba, Mircea Hava - primarul oraşului Alba Iulia, Marcela Dărămuş - inspectorul şcolar al judeţului Alba, Andreea Muntean - prorector al Universităţii Alba iulia, şi părintele Jan Nicolae, moderator fiind părintele Mihai Himcinschi.
 
Evident nu putea lipsi (fiind campanie electorală) candidatul Mircea Hava, însoţit de mâna sa dreaptă, viceprimarul Paul Voicu. Aşa cum era normal pentru nişte vedete politice, cei doi au întârziat la eveniment.

Mircea Hava a fost invitat pentru un „cuvânt duhovnicesc” (aşa cum a avut prefectul Murg), dar a avut un discurs interesant... politic, care a generat multe zâmbete şi bună dispoziţie. Iată câteva gânduri de campanie: „Tinerii nu sunt mai răi sau mai buni ca noi, ca generaţia noastră. Tinerii sunt aşa cum îi creştem acasă, aşa cum îi educăm la şcoală, aşa cum învaţă în biserici. Cred că nu ar trebui să facem separarea între Biserică şi Societate, pentru că Biserica face parte din Societate. Biserica e cu noi şi în noi, Şcoala e cu noi şi în noi, Biserica şi Şcoala fac parte din Societate. Mă bucur că în bisericile din oraş vin mulţi tineri, nu mă refer la copiii aduşi de părinţi, ci la tineri. În ultimii ani la Alba Iulia s-au făcut vreo 20 de biserici, poate s-au făcut 25-26 de biserici, dar nu e suficient. Oamenii au nevoie de biserici, de aceea trebuie continuat proiectul început cu 20 de ani în urmă”... Dar ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani ? Ce proiect a început atunci ? În urmă cu 20 de ani a ajuns Hava primar dar, dacă vă aduceţi aminte, înainte a avut un mandat de 2 ani ca primar şi un mandat de 3 ani ca vice la Alba Iulia.
 
A fost un mod destul de elegant (atât cât poate Hava) să spună: „aveţi grijă băieţi, eu v-am făcut bisericile şi aştept să votaţi cu... mine”.

În ultimele zile primarul-candidat Mircea Hava a fost prezent în biserici, la concerte (la cel cu pianul călător), la luptele cu daci şi romani, simpozioane, conferinţe, încearcă să fie în cât mai multe locuri... în schimb s-a temut să participe la dezbaterea de la Digi TV Cluj unde au fost prezenţi 2 dintre contracandidaţii săi la primărie, Călin Potor şi Clement Negruţ.

În cuvântul său din Aula Dumitru Stăniloaie a Facultăţii de Teologie din Alba Iulia, candidatul Mircea Hava nu a uitat să amintească faptul că unii (cei din Guvernul Ponta) au desfiinţat şcoli... dar a uitat să spună cu alţii (Guvernul Boc) au tăiat pensiile şi salariile.
 
De remarcat şi micile şicane dintre eternul primar Mircea Hava (PDL) şi temporarul prefect Cornel Murg (PSD), care în discursurile lor i-au salutat pe mai mulţi din cei prezenţi, dar au uitat să se salute în mod oficial unul pe celălalt, adică au început cu „preasfinţia voastră, sfinţiile voastre, stimaţi părinţi, dle director, inspector, dle nu ştiu ce”... dar nu au ajuns la „dle primar” sau la „dle prefect”. Că aşa-i în tenis, nu ?!  
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: candidatul, PDL, Mircea Hava, rade, canta, danseaza, merge la simpozioane, biserica, scoala

Ratari

Criticisme (1)

Maddy
10-05-2016
Inutil va legati de el, baieti. Tot el castiga. Asa ca pierdeti timpul!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>