#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Nevednichy si Halkias lideri in Openul International de Sah cu o runda inainte de final

Nevednichy si Halkias lideri in Openul International de Sah cu o runda inainte de final

Revista nr. 334 | 23-03-2016 | Alexandru Mitchievici


Penultima rundă a Openului Internaţional al României la Şah de la Alba Iulia a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles, unde peste 30 de persoane au fost ucişi în atentate islamiste. A urmat momentul muzical de deschidere a rundei, elevul Damian Francisc, pregătit de profesorul Cristian Rodean la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Tânărul muzician a interpretat la chitară o piese compusă de Johann Sebastian Bach, de la a cărui naştere s-au împlinit 331 de ani pe 21 martie.


Mutarea de deschidere a rundei a fost efectuată de Maria Ileană, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Eleva este câştigătoare a numeroase premii în competiţiile şahişte, dar este şi o talentată scriitoare, publicând două cărţi de proză ştiinţifico-fantastică. Maria este sora unuia dintre participanţii în turneu, campionul albaiulian George Ileană.

Radiografia rundei ne este oferită de antrenorul albaiulian Marius Ceteraş: La masa 1, juniorul Bogdan Deac a reuşit o remiză cu favoritul principal al turneului Andrei Istrăţescu. În rest, celelalte partide jucate la primele 8 mese au fost decise în favoarea unuia dintre jucători, lucru destul de rar într-un turneu foarte echilibrat cum este Openul Internaţional al României. La masa 2, Vladislav Nevednichy (România) a rezistat bine presiunii poziţionale a adversarului său Konstantin Tarlev (Ukraina), iar pe final a declanşat un contratac fulgerător care i-a adus o victorie cu piesele negre. La masa 3, grecul Stelios Halkias a reuşit să-l învingă pe Vlad Jianu (România). La masa 4, Szabo Gergely (România) a jucat foarte inspirat deschiderea cu negrul, surprinzându-şi adversarul nepregătit şi obţinând o victorie clară.

La mesele 5-8:
Marius Manolache (România) - Radu Toma (România) 1-0
Alexandru David (România) - Ventzislav Inkiov (România) 1-0
Ştefan Tomici (România) - Andrei Dolană (România)
Vadim Shishkin (Ukraina) - Vasile Sănduleac (Republica Moldova) 0-1.
 

Jucătorii din judeţul Alba...

Ionel Miron a reuşit o victorie în faţa lui Mihnea Ognean, iar Ovidiu Lupu contra lui Dan Ambru. Mihnea Costachi, Adrian Sechereş şi George Ileană au terminat remiză partidele lor, iar Iustin Ciorgovean a fost învins de David Gavrilescu.

Clasamentul înaintea ultimei runde
1.Vladislav Nevednichy 6 puncte
2.Stelios Halkias 6 puncte
3.Andrei Istrăţescu 5,5 puncte
4.Szabo Gergely 5,5 puncte
5.Bogdan Deac 5,5 puncte
6.Alexandru David 5 puncte
7.Ştefan Tomici 5 puncte
8.Marius Manolache 5 puncte
9.Konstantin Tarlev 4,5 puncte
10.Vlad Jianu 4,5 puncte
11.Andreas Heimann 4,5 puncte
12.Vasile Sănduleac 4,5 puncte

Alţi 11 jucători, printre care Mihnea Costachi, Adrian Sechereş şi George Ileană au acumulat 4 puncte. Aiudeanul Ionel Miron are 3,5 puncte, Iustin Ciorgovean 3 puncte, iar Ovidiu Lupu 2 puncte.

Ultima rundă va incepe miercuri, 23 martie 2015, ora 9.00 şi programeaza partide decisive pentru stabilirea podiumului: Nevednichy - Deac, Szabo - Halkias, Istrăţescu - Tomici, David - Manolache, Sănduleac - Tarlev, Inkiov - Jianu şi Petrişor - Heimann.
 
 
Openul Judeţului Alba

Andrei Secrieru (CS Universitatea de Vest Timişoara) a remizat cu Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir), fiind egalat de Victor Moga (ACS 2004 Târgu Mureş) care l-a învins pe Radu Roncea (Sebeş). Cei doi lideri au acumulat câte 5 puncte în 6 partide, urmând ca clasamentul să fie stabilit în ultima rundă.

Cei 2 sunt urmaţi de Paul Paraschiv (CS Universitatea de Vest Timişoara) şi Mihai Vilceanu, ambii cu 4,5 puncte, care vor juca în ultima rundă pentru un loc pe podium.

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 23 martie, începând cu ora 14.00.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Vladislav Nevednichy, Stelios Halkias, lideri, openul international de sah, runda, inainte de final

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>