#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Sarbatoarea mierii de la Blaj promoveaza portul popular

Sarbatoarea mierii de la Blaj promoveaza portul popular

Revista nr. 333 | 15-03-2016 | Alexandru Mitchievici


În perioada 19-20 martie 2016 la Blaj are loc cel mai mare târg apicol din România, Sărbătoarea Mierii, la care sunt aşteptaţi 6.000 de persoane.


Ajuns la ediţia a IX-a, evenimentul se adresează în primul rând pasionaţilor de apicultură şi beneficiarilor produselor apicole.

Organizatorii ne prezintă noutatea acestei ediţii: promovarea portul popular tradiţional. „Astfel toţi apicultorii care sâmbătă 19 martie în intervalul orar 10-12 vor fi îmbrăcaţi în costum popular reprezentativ pentru regiunea istorică din care provin vor primi câte un bon valoric pentru utilaje şi unelte agricole. Toate doamnele şi domnişoarele vizitatoare ale târgului care de asemenea vor fi îmbracate în costum popular vor primi din partea organizatorilor câte un şorţ de bucătărie”.
 
Cei mai buni apicultori se vor întrece în cadrul concursului „Apicultorul meseriaş”, în cadrul căruia cel care asamblează un stup în cel mai scurt timp poate pleca cu el acasă.

Ca şi anul trecut va avea loc un show culinar, la această ediţie bucătarii oferind gospodinelor şansa de a lua notiţe cu privire la modul de preparare a reţetelor care au în compoziţie miere sau a produselor tradiţionale locale.

Este pentru al treilea an în care Sărbătorea Mierii 2016 va avea loc în Piaţa 1848 - acest lucru se întâmplă din dorinţa administraţiei publice locale de a reînvia o mai veche tradiţie locală de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.

Primăria municipiului Blaj, Poliţia municipiului Blaj şi Jandarmeria Română au decis restricţionarea traficului rutier în Piaţa 1848, str. Astra, str. Timotei Cipariu, str. Pentru Pavel Aron şi str. Mitropolit Vancea începând de vineri 18 martie 2014, ora 16.00, până duminică 20 martie, ora 16.00.
 
 
 
 
Programul târgului

Sâmbătă, 19 martie 2016

10.00 Deschiderea Oficială a târgului
Scena în aer liber, Piaţa 1848 Blaj

10.00-12.00 Înscriere pentru concursul „Tradiţia în apicultură”
Promovăm apicultura românească prin portul popular. Între orele 10.00-12.00 la standul Apis toţi apicultorii îmbrăcaţi în costum popular se pot înscrie pentru premii în valoare de 50 de lei
Standul Apis

10.30 Conferinţe pentru apicultori
Programul Naţional Apicol 2014-2016: Prezentarea Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol. Strategia Veterinară privind controlul oficial în domeniul apiculturii
Sala de conferințe a primăriei Municipiului Blaj

12.00 Concursul „Apicultorul Meseriaş”: Cel mai rapid apicultor la montarea unui stup
Standul Apis

13.00 Spectacol pe tema mierii
Dansul Apicultorului, susţinut de majoretele de la Şcoala „Toma Cocişiu” Blaj şi un grup de majorete adus special pentru Sărbătoarea Mierii de firma Lyson din Polonia
Scena în aer liber, Piaţa 1848 Blaj

14.00 Tombola albinuţelor
Tombolă cu premii în produse apicole oferite de Apidava pentru vizitatorii aflaţi la târg
Scena în aer liber

18.30 Concert Live pentru tineret
Arpi & Zip Band, Lidia Buble
În deschidere Ravy şi formatia R-Born din Blaj
Scena în aer liber

Duminică, 20 martie 2016
 
10.00 Târg cu vânzare
Produse apicole, apiterapeutice, ecologice şi traditionale. Echipamente şi utilaje apicole
Piaţa 1848

12.00 Spectacol pentru copii
Scena în aer liber
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: targul, sarbatoarea mierii, Blaj, promoveaza, costumele populare

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>