#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Mircea Hava sustine ca Alba Iulia are 700.000 de turisti pe an... chiar daca nu e 1 aprilie

Mircea Hava sustine ca Alba Iulia are 700.000 de turisti pe an... chiar daca nu e 1 aprilie

Revista nr. 332 | 12-03-2016 | Alexandru MitchieviciTotul a pornit de la declaraţia lui Valeriu Zgonea, un PSD-ist rătăcit pe la Alba Iulia.


Prezent la Alba Iulia pentru pregătirea alegerilor locale, liderul PSD a declarat: „Alba Iulia nu este un municipiu reşedinţă de judet, astăzi, decât pe hârtie. Dumneavoastră trăiţi în trecut. Singura dumneavoastră bucurie este că vă vizitează cineva. Este singura bucurie pe care o aveţi în Alba Iulia şi că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva. În rest, Alba Iulia nu e pe hartă. Nici la PIB, nici la locuri de muncă, nici în IT, nici în producţia industrială, nicăieri”.

Şi cam are dreptate Zgonea...
 
 
 
 
Baronul PDL Mircea Hava, primarul de Alba Iulia, dă o replică dură preşedintelui Camerei Deputaţilor într-o declaraţie la televiziunea băsistă B1TV, spunând că Zgonea se leagă de un oraş cu... 700.000 de turişti anual: „Pe mine mă doare... că înţeleg politica. Politica e politică, dar de aici până la a fi nesimţit e mare distanţă, deci domnul Zgonea, strungar sau ce-o fi fost pe vremuri, făcut la apelul de seară, n-a văzut niciodată ce înseamnă un oraş. În orice caz nu se aseamănă cu alte oraşe pe care el circulă sau şi-a facut educaţia”.

„Dacă aşa poate el, să jignească un oraş întreg, eu o să mai spun ceva, da, simţim o mare bucurie la 1 decembrie, dar şi tristeţe şi scârbă când vedem tot soiul de politicieni de teapa dânsului care vin să facă baie de mulţime şi care au uitat că aici e România”, a mai spus baronul de Alba.
 
Nu ştim de unde are numărul de 700.000 de turişti Mircea Hava, poate de la Moldovan, de la Hedviga, de la Sabău sau de la Fraţii Florea. Nu există aşa ceva. Adică 1.917 turişti pe zi sau pe 58.300 pe lună, dacă împărţim la 12 luni. În mod normal sunt decât (vorba miticilor) 6 luni mai bune pentru turişti în fiecare an, din mai până-n octombrie. Ar fi vreo 116.000 turişti pe lună în lunile bune pentru turism.

Zgonea nu a jignit oraşul, cum insinuează tendenţios Mircea Hava, ci a criticat administraţia din Alba Iulia care este impotentă în crearea locurilor de muncă, l-a criticat pe primarul Hava, care de 20 ani a creat la Alba Iulia doar... 2 locuri de muncă: pentru soţia sa, la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, şi la ADR Centru, pentru unul dintre copii săi.
 
 
 
Conform unui comunicat dat de Direcţia de Statistică Alba: „În anul 2015 în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 153.551 turişti, majoritatea în hoteluri (48,1%), urmate de pensiuni agroturistice (20,6%) şi pensiuni turistice (18,1%), înregistrându-se o creştere cu 37,1% faţă de anul 2014. Din totalul sosirilor înregistrate, 131.709 (85,8%) sunt turişti români şi 21.842 (14,2%) turişti străini. Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate  în anul 2015  a fost de 312.011, mai multe cu 36,3% faţă de anul 2014. Din numărul total al înnoptărilor, 263963 (84,6%) reprezintă înnoptări ale turiştilor români (84,6%) şi 48048 (15,4%) înnoptări ale turiştilor străini. Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în anul 2015 a fost de 2,0 zile (identică cu cea înregistrată anul 2014)”.
 
Judeţul Alba are cam 342.376 locuitori, conform Recensământului din 2011... Locuitorii judeţului şi turiştii laolaltă nu fac totuşi cât numărul invocat de Mircea Hava. Dacă ne gândim că Nicolaie Moldovan susţiine că numărul turiştilor a crescut de 20 de ori, înţelegem mai bine elucubraţiile turististice ale baronului de Alba Mircea Hava.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: cine sunt cei 700.000 de turistii, Alba Iulia, contabilizati, Valeriu Zgonea, PSD, baronul, cetatea, pavata, Custozza

Ratari

Criticisme (8)

Nush
12-03-2016
Bai, invidiosilor, poate au fost 700.000 de turisti la Hotel Medieval plus Hotel Florea Grup ! Va raode invidia !
Raspunde
CatargiuVasile
12-03-2016
ASTIA NE SUNT "REPREZENTANTII"...TOTI O APA SI UN PAMANT....Zgonea nici nu-i nevoie sa vorbeasca...e suficient sa-l privesti...
Raspunde
marius
12-03-2016
Baiul nostru e ca pe fond Zginea nu a gresit... Zgonea nu a gresit. Suntem falimentari !
Raspunde
corectorul
14-03-2016
Si pe turistii care nu s-au cazat in oras unde ii regasim? Sau aia nu sunt turisti? Din nou, un alt "articol" dat de toti peretii... Apropo, ai aflat pana la urma care e populatia orasului? Eu inca astept datele tale!
Raspunde
Autor
14-03-2016
De la Statistica se zice ca Alba Iulia are 74.233, dar e imposibil de crezut asa ceva! De aceea date mai corecte le ai daca le coroborezi pe cele de la somaj, angajati, pensionari, elevi...
Raspunde
 
corectorul
14-03-2016
Evident ca nici eu nu cred in numarul asta. DAR de aici si pana la 55.000 cat ai scris tu e cale lunga. Eu raman la datele din 2011. Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de numarul de turisti...
Autor
14-03-2016
Probabil nici numarul de turisti nu este exact! Mai mult ca sigur, doar ca astia de la Directie au un numar cat de cat oficial ! Cei de la Directia de Statistica spun ca : "Sosirea unui turist într-o structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii respective, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. În fiecare structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică se consideră o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă. Înnoptarea reprezintă intervalul de 24 de ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidenţa structurii de cazare turistică şi beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spaţiului ocupat, chiar dacă durata de şedere efectivă este inferioară intervalului menţionat. Sunt avute în vedere şi înnoptările aferente paturilor instalate suplimentar (plătite de turişti)".
Raspunde
 
corectorul
14-03-2016
Eu am auzit stiri care dadeau o suma de 500.0000 de turisti/an. Nu asta conteaza. Ideea e ca una sunt turistii care pe langa faptul ca viziteaza cetatea mai si mananca SI se cazeaza si cu totul alta e turistul care doar viziteaza si NU se cazeaza. Asta am vrut sa reliefiez. Turisti sunt si cei care se cazeaza (si apar in datele de la statistica) DAR SI cei care doar viziteaza. Mai mult ca sigur la asta se referea primarul (nu sunt avocatul lui). Ca exemplu, autocarele care deja si-au facut aparitia prin parcari, dar care (din pacate) raman cu turistii cateva ore, dupa care pleaca spre alte destinatii. Statistica NU ii numara si pe ei. Dar tot turisti sunt!!!
Autor
15-03-2016
Nu pricep la turism, dar sunt convins ca au niste legi, niste norme, niste metode prin care se calculeza numarul (aproximativ) de turisti. Si cei care tranziteaza un oras turistic sunt probabil contabilizati cumva, dar nu sunt considerati turisti, ci altfel: trecatori, vizitatori, habar n-am. Conform legilor turismului, cred eu, turisti sunt cei care "consuma" ceva: evenimente, vizita la obiective turistice(platind bilete), innoptari la hoteluri, pensiuni etc...
Raspunde
Autor
15-03-2016
Nu ma pricep (asa era corect), dar...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>