#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Teatrul Prichindel la un festival in Turcia

Teatrul Prichindel la un festival in Turcia

Revista nr. 332 | 10-03-2016 | Alexandru Mitchievici


Teatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia participă în această perioadă la cea de-a X-a ediţie a festivalului internațional de teatru de la Izmir din Turcia. Este vorba de IZMIR INTERNATIONAL PUPET DAYS www.izmirkuklagunleri.com.


Festivalul se desfășoară în perioada 3 martie-9 aprilie 2016, reunind 58 de companii de teatru din 32 de țări. Sunt programate 64 de spectacole în 45 de locații însumând un total de 275 de reprezentații.

Festivalul mai cuprinde un simpozion internațional, cinci expoziții, trei conferințe, un colocviu și opt ateliere din care cinci sunt destinate artiștilor profesioniști în arta spectacolului iar trei sunt destinate copiilor.
 
 
 
 
Teatrul de Păpuși din Alba Iulia a fost selecționat cu spectacolul Universul din lanterna magică, regia Radu Dinulescu și va susține două reprezentații pe data de 11 şi 12 martie.

„Suntem foarte încântați și onorați să fim selecționați si să participăm la acest important eveniment teatral internațional. Regăsim în programul festivalului companii teatrale de top din zona teatrului pentru copii iar faptul că suntem prezenți în ediția acestui an reprezintă o recunoastere a muncii noastre. Spectacol cu care vom participa este nonverbal și a mai fost prezent pe scenele din Franța și Ungaria”, precizează Ioana Bogăţan, managerul teatrului albaiulian.

„Spectacol cu actori şi păpuşi precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus, dar şi pentru părinţii lor. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte... Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers”, a declarat regizorul Radu Dinulescu.

Echipa spectacolului este formată din:

Regia artistică: Radu Dinulescu
Scenografie: Ioan Pitic
Muzica: Levente  Szőcs
Luminile: Ovidiu Tămăşan

Distribuţia: Teodora Popa, Irina Melnic, Radu Hăprian Dan
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: teatrul Prichindel, festival, Turcia, Radu Dinulescu, universul, din lanterna magica, Levente Szocs

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>