#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Muzicianul Dan Tudor intentioneaza sa candideze la Primaria Alba Iulia

Muzicianul Dan Tudor intentioneaza sa candideze la Primaria Alba Iulia

Revista nr. 332 | 08-03-2016 | Alexandru Mitchievici


Muzicianul Dan Tudor, chitarist, membru fondator al trupei rock Zadar, a anunţat pe youtube că intenţionează să candideze la Primăria Alba Iulia.


În acest moment şi-au anunţat candidatura Mircea Hava (PNL, fost PDL), Clement Negruţ - Mişcarea Populară, Dorin Şerdean - UNPR, Mircea Trifu - independent...

Dan Tudor vrea să facă din Alba Iulia o Capitală a Culturii. Renunţă şi la indemnizaţia de primar dacă va fi ales.
 
 

Din gândurile lui Dan Tudor expuse în postarea pe youtube:

„Ideea asta s-a născut într-o seară la bere, când supărat pe ceea ce văd în acest oraş şi aflând că vor fi alegeri locale, mi-am zis că trebuie făcut ceva, că trebuie schimbat ceva, şi mi-am zis că dacă eu nu o fac, cine să o facă? Toţi ne plângem de ceva, stăm şi nu facem nimic. Am împărtăşit ideea cu prietenii şi toţi au râs toţi. Mi s-a spus că o să am probabil 20 de voturi, dar eu merg înainte şi încerc să îmi promovez candidatura cu un telefon, Samsung, de la noi din China”.

„O să vă spun de ce vreau să devin primar al acestui oraş. Fiindcă aş încerca idei mai originale, probabil mai neortodoxe, dar mai pline de randament... pentru a face din acest oraş un oraş mai cunoscut, mai vizitat de turişti, mai plin de cultură, mai plin de bani”.

„Consider că oraşul ăsta, ţara asta se află într-o situaţie de criză în care trebuie acţionat ca atare: ne trebuiesc idei de criză în situaţii de criză. Şi am dat exemplul Olandei, mai mică, mai puţin bogată, sub nivelul mării, care pluteşte şi pluteşte destul de bine, credeţi-mă. Ce au făcut oamenii ăştia? La Amsterdam de exemplu, au zis hai să le oferim ceva ce în alte oraşe nu există, şi au legalizat prostituţia şi consumul de droguri uşoare. Peste 90 la sută din cei care merg acolo pentru asta merg. De ce să nu facem asta pentru Alba Iulia dacă ne-ar aduce foarte mulţi bani? Pentru că n-am mai făcut până acum? Să nu credeţi că nu există prostituţie, că nu există consum de droguri uşoare. Ce credeţi că se întâmplă în pensiunile din jurul oraşului Alba? Credeţi că se duc turiştii la Pianu să vadă o oaie ? Pensiunile astea sunt tot un fel de futelniţă. Sunt futelniţe de fapt. De ce să nu câştigăm bani din chestia asta? De ce să nu vină turişti din toată ţara fiindcă doar în Alba Iulia este legalizată prostituţia?”.

„Aş vrea să fac din oraşul ăsta un oraş mai plin de artă şi de cultură, aş vrea să vină artişti din toată lumea cărora le-aş da locuinţe gratuite, să locuiască şi să creeze în acest oraş. Aş face din oraşul ăsta Capitala Artiştilor, nu Capitala Mocanilor, ceea ce e acuma. E momentul să facem ceva, să schimbăm ceva, să fim mai inteligenţi, mai pozitivi”.
 
 
 
 
„Un primar are nevoie de multă dragoste faţă de oameni, iar aicia eu sunt campion. Chiar iubesc oamenii. O spun cu mâna pe inimă că încă n-am reuşit să-mi bat joc de un om în viaţa mea, nici măcar de cei care mi-au făcut rău”.

„Mulţi îmi zic: a, te bagi în politică! Dan Tudor nu se bagă în politică, Dan Tudor chiar urăşte politica... fiindcă vede că nu e bine făcută, că nu dă randament, pentru că vede oameni cu cravată care n-au suflet, care n-au simţul ăla al revoluţionarului. Nu vor să schimbe ceva, vor doar să le meargă lor bine... Eu n-o să vă fur. Ştiţi de ce n-o să fur? Dintr-o superstiţie. Am observat în liceu că dacă am furat un pix de la un coleg, a doua zi mi-am pierdut ghiozdanul... Nu ştiu de ce, dacă iei ceva de la cineva o să pierzi mult mai mult în viitorul apropiat”.

„Eu m-aş lipsi şi de indemnizaţia de primar. Puteţi să nici nu-mi daţi bani, doar strictul necesar”.

„Actualul primar a făcut multe pentru oraşul ăsta, a avut şi timp, 16 ani. Altul în timpul ăsta făcea două piramide sau popula o insulă, dar a făcut şi multe de prost gust. Oraşul ăsta e spoit... Dacă vă aduceţi aminte, Cetatea era pavată cu dale din granit, scumpă şi frumoasă, dură. Am scos-o afară, am scos granitul afară şi am pus beton. E ca şi cum am fi dat diamante pe cioburi de sticlă. Cum să faci aşa ceva?”.

„Încă un pic de bârfă despre actualul primar este că nu s-a ocupat deloc de industria acestui oraş. Nu ştiu de ce a făcut asta, chiar şi acelea câteva fabrici care existau au fost distruse, pentru că cineva a vrut să ne ia puterea de a produce, pentru că cineva a vrut să ne facă din producători, consumatori, ca apoi să ne poată conduce mai bine”.

„Dacă îmi daţi şansa să devin primar vă promit că o să-mi dedic toate clipele petrecute în slujba acestui oraş. O să-mi fac timp pentru toate nevoile oamenilor şi o să încerc să le rezolv problemele. O să mor probabil încercând să fac asta. Şi chiar nu o fac pentru mine, o fac pentru voi. Rock and Roll!”
 
 

CITEŞTE:
 
 
Taguri: muzicianul, rock, Dan Tudor, candideaza, primaria Alba Iulia, Clement Negrut, Dorin Serdean

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>