#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Noi nu ne uitam Istoria

Noi nu ne uitam Istoria

Revista nr. 329 | 20-02-2016 | Alexandru Mitchievici


Traian Ursaleş, primarul comunei Meteş, candidat al Mişcării Populare pentru un nou mandat, a lasnat un atac serios la adresa Guvernului Cioloş şi a ministrului Educaţiei, cel care vrea să modifice denumirea unor materii din şcoli: Limba Română se va numi Comunicare, iar Istoria se va numi... Educaţie cetăţenească sau ceva similar !


Primarul Traian Ursaleş: „Înainte de a fi oameni, suntem români, înainte de a fi europeni, suntem români... Trebuie să recunosc că am rămas stupefiat de imaginaţia bolnavă a Guvernului Cioloş, respectiv a ministrului Educaţiei dl. Adrian CURAJ, de a propune scoaterea ISTORIEI din şcoli şi licee. Este un atac fără precedent la adresa Naţiunii Române, care ar putea duce la pierderea identităţii naţionale. La mai puţin de 2 ani înainte de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, acest Guvern, vine cu propunerea de a scoate ISTORIA din şcoli şi de a uita trecutul nostru glorios, motiv pentru care fac un apel public celor 2 partide care susţin Guvernul Cioloş, respectiv PNL şi PSD, de a cere demiterea acestui ministru anti-românesc, sau de a depune o moţiune simplă în parlament, pentru a scăpa de asemenea specimene din fruntea Ministerului Educaţiei. Dragi pnl-işti şi psd-işti, daţi dovadă de a fi buni români şi vă opuneţi scoaterii Istoriei din şcoli şi licee, deoarece, dumneavoastră aţi votat acest Guvern, care numai pentru ţară nu lucrează.

Dragi români, acum trebuie să fim mai uniţi ca oricând, deoarece de-românizarea ţării se face de către Guvern, motiv pentru care trebuie să fim mult mai atenţi cu cine vom vota la următoarele alegeri. În fruntea ţării, trebuie să ajungă români adevăraţi care îşi iubesc ţara şi care respectă Istoria acestui neam. Dumnezeu să ne ajute să fim o ţara respectată în Europa, care este mândră de trecutul glorios al moşilor şi strămoşilor noştri”.

La rândul său, deputatul Clement Negruţ (preşedintele MP Alba) a spus: „Sunt paşi mici pentru eliminarea Istoriei: prima dată îi schimbă numele, apoi devine opţională şi în cele din urmă va fi scoasă din programă. Noi protestăm faţă de o intenţie. Vrem să tragem un semnal de alarmă, pentru că e vorba de Istorie şi se face fără o dezbatere publică. E grav ! Am ajuns într-o situaţie în care conducătorul României este slugă la Voiculescu, şi are un ministru Curaj care are un curaj nebun”.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: noi nu ne uitam, Istoria, Traian Ursales, Clement Negrut, miscarea populara, Adrian Curaj, educatie, Dacian Ciolos

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>