#460
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Bugetul municipiului Blaj pentru anul 2016

Bugetul municipiului Blaj pentru anul 2016

Revista nr. 329 | 18-02-2016 | Alexandru Mitchievici


În anul 2016 municipiul Blaj beneficiază de un buget de cheltuieli de circa 43,3 milioane lei. În anul precedent Blajul a avut un buget de 40 de milioane de lei...


Mai bine de jumătate (aproape 24,5 milioane lei) sunt venituri proprii ale bugetului - provenind din taxele şi impozitele plătite direct de blăjeni, cotele defalcate din impozitele percepute de stat pe salariile angajaţilor, dar şi alte fonduri atrase.

Primarul Blajului apreciază că: „Am gândit un buget echilibrat în care axul central este dezvoltarea comunitară. Am reuşit acest lucru în special prin menţinerea la cote mici a cheltuielilor de funcţionare fapt care a creat disponibilizări financiare importante care se regăsesc astfel în domeniile de interes edilitar”.

11.7 milioane lei (reprezentând 47 la sută din Veniturile locale) vor finanţa proiectele de dezvoltare locală.
5,6 milioane de lei(reprezentând 47%) vor fi alocaţi infrastructurii supraterane şi subterane.
 
 

Administraţia intenţionează ca străzile pe care s-a realizat extinderea canalizarii în anul 2015 să fie modernizate prin reabilitarea infrastructurii rutiere şi pietonale în 2016.

Împreună cu Consiliul Judeţean Alba, administraţia blăjeană vrea să finalizeze 2 obiective majore:
Palatul Cultural - bugetare finală de 1,83 milioane lei
Baza de Agrement - 2,2 milioane lei.

Lista investițiilor mai cuprinde:
Reabilitare Câmpia Libertăţii - 500.000 lei
Amenajarea Centrului Cultural Horia Cucerzan - 300.000 lei
Modernizarea Remiza PSI - 400.000 lei
Amenajare Expoziţie Etnografică Petrisat - 80.000 lei
Proiectare Sala Polivalentă - 450.000 lei
Modernizare sistem de alarmare a populaţiei 31.000 lei.

Întocmirea de proiecte sau studii de fezabilitate (contruirea unei punţi pietonale pe actualul amplasament, reparaţie capitală pod peste Târnava Mare şi introducerea cablurilor în subteran în toată zona centrală) - 205.000 lei
Modernizarea mai multor trotuare cu dale - 400.000 lei

În acest an 3 străzi intră în reparaţie capitală precum: Inochentie Micu Klein, Horea şi Cloşca.
 
 

De asemenea se vor face investiţii la 5unităţi şcolare: Grădiniţa I.M.Moldovan, Şcoala Gimnazială Toma Cocişiu, Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu din Mănărade, Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu din Tiur şi Liceul Tehnologic Timotei Cipariu. Acestea vor beneficia de sume cuprinse între 50 000 şi 150 000 lei.

„Marile investiţii atât de necesare infrastructurii în urmă cu câţiva ani se vor finaliza anul acesta. Vom putea spune din acest punct de vedere că vom avea un oraş la cheie. Împreună cu echipa din Primărie şi cu Consiliul Local ne vom putea îndrepta aşadar atenţia începând de anul viitor spre alte domenii atât de importante vieţii noastre de zi cu zi precum sănătatea şi educaţia şi intentionez să iniţiez  o dezbatere publică pe acest subiect”, declară primarul Gheorghe Rotar.

Cheltuieli

7,1 milioane lei au fost alocaţi pentru functionare şi pentru reparaţii curente ceea ce reprezintă (28,9% din totalul veniturilor proprii).

„În prezent Primăria Municipiului Blaj are 80 de angajaţi, după cum urmează: 57 care fac parte din aparatul de specialitate al primarului, 12 poliţişti comunitari, 4 angajaţi la Muzeul de Istorie Augustin Bunea, 3 angajaţi la Biblioteca Şcoala Ardeleană şi 4 angajaţi ai cabinetelor medicale şcolare. Limita maximă permisă de lege pentru o primărie de municipiu precum cea din Blaj a fost anul trecut de 198 de angajaţi. Proiectul de buget inițiat de primarul Gheorghe Valentin Rotar a fost votat în unanimitate de consilierii locali”, se arată într-un comunicat al Primăriei Blaj.

   
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: bugetul municipiului Blaj, anul 2016, Gheorghe Rotar, consiliul judetean, Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>