#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Deputatul Dan Simedru propune cedarea unui teren al CFR-ului catre orasul Teius

Deputatul Dan Simedru propune cedarea unui teren al CFR-ului catre orasul Teius

Revista nr. 329 | 17-02-2016 | Alexandru Mitchievici


Deputatul liberal de Alba Dan Coriolan Simedru a redactat un Proiect de Lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate C.F.R. S.A., în domeniul public al Oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al oraşului Teiuş, judeţul Alba.


Parlamentarul liberal de Alba susţine că este un demers făcut pentru cetăţenii din Teiuş şi pentru administraţia din Teiuş.

 
Deputatul Dan Simedru a declarat în plenul Camerei Deputaţilor:

„Stimați colegi,

În calitate de inițiator al acestei legi vreau să spun că prin adoptarea ei vom reuși să transferăm comunității locale un teren aflat acum în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea Companiei Naționale de Căi  Ferate. Demersul a început în 2009 la inițiativa primarului Dorin Mateica, care, susținut de consiliul local, a înaintat solicitarea Ministerului. Cei din minister și SNCFR s-au învârtit in jurul cozii și au amânat decizia timp de aproape 7 ani fără un motiv serios, lăsând în afara dezvoltării urbane o zonă locuită tocmai de ceferiști și familile lor.

Transmiterea terenului, aflat în zona Gării din orașul Teiuș, în domeniul public al localității vine târziu, dar prin votul nostru de astăzi vom face dreptate în primul rând celor aproximativ 300 de persoane din cele 88 de locuințe aflate în 7 blocuri și 12 case, care, după ce au cumpărat apartamentele, pot, în sfârșit, să înceapă demersurile pentru a deveni proprietari și pe terenurile aferente locuințelor. În al doilea rând vom ajuta orașul, care poate în sfârșit să investească în reparația străzii aferente locuințelor, întreținerea parcului și a stadionului din zonă.

Fără această normă legală, confiscăm practic șansa unei zone urbane la  dezvoltare și modernizare. De aceea, stimați colegi, vă rog să acordați votul acestui proiect de lege, care nu are conotații politice și aduce avantaj orașului Teius, important nod de cale ferată.

Grupul PNL va vota acest act normativ și sustine astfel de inițiative locale care vin în sprijinul cetățeanului, prin crearea unui cadru legal de manifestare a comunității în ansamblul său, în direcția dezvoltării sustenabile.
 
Dan Simedru, deputat PNL de Alba”
 
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: deputatul, PNL, liberal, Dan Simedru, propune, teren al CFR-ului, orasul Teius, C.F.R., judetul Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>