#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Intalnire a adunarii generale a ACoR Alba

Intalnire a adunarii generale a ACoR Alba

Revista nr. 329 | 21-02-2016 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 19 februarie 2016, la Sala de Conferințe a Hotelului Bleumarin a avut loc Adunarea Generală a Filialei Județene Alba a Asociației Comunelor din România.


Au participat peste 60 de primari din județ, membri ai filialei ACoR Alba, precum și reprezentanți ai APIA Alba, ISU Alba, ai Camerei Agricole și Secției Naționale de Drumuri Alba, reprezentanți ai AFIR, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, ai Universității „1 Decembrie 1918” Alba Alba Iulia și ai Oficiului de Cercetări Pentru Pedologie și Agrochimie.

Întâlnirea a fost moderată de către Gheorghe Damian, președintele filialei județene Alba a Asociației Comunelor din România.
 
 
 

Gheorghe Damian: „Primarii din județ ne-au împărtășit multe dintre problemele cu care se confruntă în administrarea comunităților lor. Una dintre acestea a fost și aceea a subvențiilor pe suprafață, context în care, atât primarii, cât și reprezentanții APIA, au explicat faptul că se lovesc de mari dificultăți, în ceea ce privește identificarea fără echivoc a parcelei. Sunt situații în care multe parcele se suprapun sau suprafața totală a terenului respectiv nu se regăsește pe titlul de proprietate. Aceste probleme au o soluție clară: efectuarea lucrărilor de cadastru general. Le-am recomandat colegilor primari să încheie parteneriate cu catedra de topografie a Universității „1 Decembrie 1918”, pentru identificarea tinerilor absolvenți sau studenți în domeniu, pe care să-i angajeze în vederea începerii acestor lucrări” a declarat președintele Filialei Județene Alba a Asociației Comunelor.

Cu acest prilej au fost prezentat raportul de activitate pe anul 2015, apoi bilanțul contabil și raportul cenzorului privind auditul financiar și certificarea situațiilor financiare ale filialei județene Alba a Asociației Comunelor din România pe anul 2014, prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016, precum și modificarea organigramei asociației.

„Am satisfacția deplină a unei reuniuni care s-a derulat exact așa cum trebuie să se desfășoare o întâlnire eficientă de lucru. Pe lângă problemele prezentate de fiecare coleg primar, am avut un real schimb de bune practici, pe care îl completăm cu susținerea lor la București. Am convingerea că problemele cu care mergem acolo își vor găsi rezolvarea la nivelul Guvernului, astfel încât îmbunătățirea actului administrativ și dezvoltarea satului românesc  să fie una sănătoasă. Vom avea și întâlniri cu premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dâncu și alți reprezentanți ai anumitor instituții centrale și sunt încrezător, atât în determinarea noastră de a susține problemele județului Alba, cât și în capacitatea celor din Guvern de a fi deschiși la rezolvarea acestora”, a mai precizat Gheorghe Damian.

La Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România de la București (21-24 februarie) județul Alba va fi reprezentat de o delegație formată din 18 primari, care va fi condusă de către Gheorghe Damian, președintele filialei Județene Alba, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte la nivel național al ACoR.
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: intalnirea, adunarii generale, filiala judeteana, ACoR, Alba, Gheorghe Damian

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>