#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Sahistul Mihnea Costachi se numara printre premiantii Openului International al Bulgariei de la Plovdiv

Sahistul Mihnea Costachi se numara printre premiantii Openului International al Bulgariei de la Plovdiv

Revista nr. 327 | 07-02-2016 | Alexandru Mitchievici


În perioada 31 ianuarie-februarie 2016 şahistul albaiulianul Mihnea Costachi a participat la prima competiţie internaţională a anului: este vorba de Openul Internaţional al Bulgariei de la Plovdiv.


În cele 9 runde Mihnea a reuşit 5 victorii: cu Kaloyan Popvasilev, Dimiter Pelitov, Nikolay Hristov, Rosen Ilchov (toţi din Bulgaria) şi cu maestrul internaţional Alexandros Grigoriadis (Grecia), de asemenea a remizat cu Odyseas Kesidis (Grecia), marea maestră internaţională Adriana Nikolova (Bulgaria) şi cu marele maestru internaţional Vasil Spasov (Bulgaria). Mihnea Costachi a pierdut o singură partidă, cea cu maestrul FIDE Viacheslav Tilicheev (Rusia).

Cu 6,5 puncte acumulate, Mihnea a obţinut premiul special pentru cel mai bun junior sub 18 ani din turneu, dar şi locul 14 din 238 de participanţi în clasamentul general al seniorilor - după cum ne anunţă antrenorul albaiulian Marius Ceteraş.
 
 
 

Câştigătorul openului de la Plovdiv a fost marele maestru Alexandr Fier (Brazilia) cu 8 puncte, urmat de marele maestru internaţional Vladislav Nevednichy (România) - 7,5 puncte.

Component de bază al Naţionalei României de seniori, Vladislav Nevednichy va putea fi văzut la Alba Iulia la Openul International de Şah al României, care va fi găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia în perioada 16-23 martie.
 
În perioada 19-21 februarie 2016 Mihnea Costachi (16 ani, elev al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia) va participa la Festivalul Internaţional de Şah de la Bunratty, Irlanda.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
 
Taguri: Mihnea Costachi, premiantii, openul, international, Bulgaria Plovdiv, Vladislav Nevednichy, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>