#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Albalact va fi cumparata de francezii de la Lactalis

Albalact va fi cumparata de francezii de la Lactalis

Revista nr. 326 | 28-01-2016 | Alexandru Mitchievici


Compania franceză Lactalis va cumpăra 70 la sută din acţiunile Albalact, firma românească care deţine brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor...


„Lactalis a încheiat un contract cu Acționarii Vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact – unul dintre liderii pieței de lactate din România - având drept obiect dobândirea tuturor acțiunilor deținute de Acționarii Vânzători”, spune www.capital.ro citând un document trimis de Albalact către Bursa de Valori București.

Acționarii Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited și RC2 (Cyprus) Limited - care împreună deţin 70,3% din Albalact.

Valoarea tranzacției este de 407, 3 milioane de lei, din care vor fi scăzute datoriile acumulate de Albalact.
 
 
 

„Prețul pe acțiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane RON a datoriei nete ajustate, definită contractual, prin referință la ultima zi a lunii imediat anterioare lunii în care condițiile precedente au fost îndeplinite (datoria netă ajustată include datoria financiară minus numerar și echivalente în numerar, precum și provizioane și alte elemente similare datoriilor și orice prejudiciu suferit de Albalact în afara cursului obișnuit al activității, ajustări rezultate din normalizarea capitalului circulant net, astfel cum s-a agreat între Acționarii Vânzători și Lactalis) împărțită la un număr de 636.366.282 acțiuni (determinat ca numărul total de 652.708.867 de acțiuni minus acțiunile proprii cu excepţia celor scadente în cadrul Programului de Remunerare a Angajaților). Exclusiv în scop exemplificativ și în baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane lei la data de 30 septembrie 2015, din formula de calcul ar reieși un preț per acțiune de 0,4543 lei”, spun cei de la www.capital citând acelaşi document.

Firma Albalact a fost înființată în 1971. În 1990 a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999.

Albalact deține 99,01% din acțiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc și 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entități.

Conform capital.ro, Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes precum President, Parmalat, Galbani. Grupul angajează în prezent 75,000 de persoane și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial. În 2008, francezii de la Lactalis au cumpărat de la Jean Valvis compania Dorna Lactate, care deține brandul LaDorna. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.

În 2015 Raul Ciurtin era pe locul 113 al Topului 300 cei mai bogaţi români întocmit de revista Capital. Ciurtin are o avere estimată de 46-48 de milioane de euro.
 
 

Ani la rând Albalact s-a numărat printre cei mai importanţi contributori la Bugetul Judeţului Alba alături de Bosch, STC, Transavia, Jidvei.

Înainte de a intra în politica judeţeană, preşedintele PSD Alba Ioan Dârzu a fost director al Albalact.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: Albalact va fi cumparata, francezi, Lactalis, Ioan Dirzu, Raul Ciurtin, Parmalat, Galbini, Zuzu, Fulga

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>