#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Derapaje antidemocratice

Derapaje antidemocratice

Revista nr. 326 | 29-01-2016 | Alexandru MitchieviciPonta, Tăriceanu, „vă mulțumim”! (comunicat)


Comisia Europeană a emis recent un nou raport MCV. Știm cu toții că din 2012 Europa este cu lupa asupra sistemului de justiție din țara noastră, prin acest instrument. România nu poate înregistra vreun progres din punct de vedere social și economic decât atunci când corupția va scădea semnificativ și când justiția va putea funcționa fără presiuni din diverse părți și în special din partea unor politicieni.

Din păcate, actualul raport, chiar dacă înregistrează anumite aspecte pozitive, punctează și minusurile înregistrate de țara noastră la capitolul justiție. Raportul MCV confirmă că în România există un grav deficit ce riscă să compromită eforturile de consolidare al statului de drept. În diferite momente, actori politici atacă instituţiile ce asigură egalitatea în faţa legii. În diferite ocazii, principiile constituţionale sunt ignorate, spre a permite apărarea intereselor unei oligarhii. Se vorbește clar despre atacurile, constante şi virulente, ale unor politicieni la adresa justiţiei şi dezvoltarea practicilor ce transformă imunitatea parlamentară în scut de protecţie pentru membrii Camerelor. Vă amintiți în câte conferințe de presă vă vorbeam despre derapajele comise de Victor Viorel Ponta? Vă amintiți de toate atacurile lui îndreptate împotriva justiției, atunci când se simțea deranjat el sau când era atins domnul Șova?

Nu putem să-l uităm pe Preşedintele Senatului, domnul Tăriceanu, care elabora teorii novatoare privind democraţia, al căror scop era domesticirea DNA şi a Înaltei Curţi de Casație și Justiție. Să nu pierdem din vedere nici amenințările șefului PSD, Liviu Dragnea, anchetat penal, care spunea că va merge până la boicotarea alegerilor locale dacă se va ajunge la alegerea primarilor în două tururi prin modificarea legislației.
 
 
 
 
„Corupţia ucide” - este nu doar mesajul din zilele de după drama de la „Colectiv”, ci o realitate pe care din păcate încă o regăsim în România. Trebuie să luptăm pentru democrație zi de zi. După cum se poate vedea dușmanii ei, dușmanii unei justiții libere sunt foarte activi. Dacă în 2012 n-ar fi existat Ponta și Antonescu să aplice statului de drept o grea lovitură, astăzi am fi fost la al șaselea raport pozitiv pentru justiție, iar MCV-ul ar fi fost o amintire pentru România, iar spațiul Schengen o realitate pentru români.

Mișcarea Populară luptă pentru o Românie curată, pentru o Românie fără corupție, pentru o Românie mai bună. Veniți alături de noi toți cei care doriți aceste lucruri.
 

Preşedintele Mişcării Populare filiala Alba, deputatul Clement Negruţ
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: derapaje antidemocratice, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, PMP, justitie, Clement Negrut

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>