#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Openul orasului Teius la Sah, 2015

Openul orasului Teius la Sah, 2015

Revista nr. 322 | 29-12-2015 | Alexandru Mitchievici


Openul oraşului Teiuş a încheiat şi anul acesta calendarul competiţional şahist în judeţul Alba. Competiţia a reunit 54 de iubitori ai şahului de toate vârstele din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeş, Lorinţ, Mihalţ, Sântimbru şi Teiuş.


Turneul a fost organizat de clubul Rapid CFR Teiuş în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Teiuş. Un merit special în organizarea competiţiei care a ajuns la ediţia a 10-a îi revine profesorului Sabin Borşia.

Cu o victorie în openul oraşului Teiuş, albaiulianul Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) a încheiat cel mai bun an al carierei sale.

Component al lotului naţional de juniori sub 14 ani, Iustin Ciorgovan s-a impus cu 5,5 puncte din 6 partide. Acelaşi număr de puncte, dar coeficienţi de departajare inferiori a înregistrat Adrian Sechereş (un sportiv teiuşean legitimat la CSS 1 Timişoara), care în 2015 a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial Şcolar în proba de blitz, precum şi titlul de maestru FIDE.
 
Pe locul 3 s-a clasat un alt junior, Adrian Zincă (legitimat la CSO Cugir), care a acumulat 5 puncte. Acelaşi punctaj, însă din 5 partide jucate efectiv, au fost obţinute şi de maestrul aiudean Ionel Miron, care a întârziat la concurs şi a luat startul doar din runda a doua.

S-au acordat şi câteva premii speciale:
 
Copii sub 10 ani:
1.Ianis Tarciuc (CSU Alba Iulia)
2.Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia)
3.George Pleşa (Alba Iulia)

Veterani:
1.Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir)
2.Gheorghe Murg (CSO Cugir)
3.Ioan Zaharie (CSO Cugir)
 
 
Foto: Iustin Ciorgovan (în partea dreaptă a imaginii)
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: openul orasului Teius, Sah, 2015, Iustin Ciorgovean, Alba Iulia, Adrian Secheres

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>