#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Judetul Alba. Peste 200 de politisti in actiune de Anul Nou

Judetul Alba. Peste 200 de politisti in actiune de Anul Nou

Revista nr. 322 | 30-12-2015 | Alexandru Mitchievici


Peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă pentru siguranţa locuitorilor judeţului Alba la trecerea în Noul An.


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va adopta toate demersurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă optim şi în minivacanţa de Revelion.

În perioada 31 decembrie 2015-3 ianuarie 2016 peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona în vederea prevenirii evenimentelor negative şi vor intensifica acţiunile de asigurare a climatului de siguranţă publică. Totodată echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului.

Aşadar, în această perioadă vor acţiona 130 poliţişti de ordine publică, 35 poliţişti de la rutieră, iar peste 50 de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Aceştia vor folosi, în medie, 80 de autospeciale.

De asemenea, pentru prevenirea unor incidente şi asigurarea ordinii publice în noaptea de Revelion, poliţiştii vor fi prezenţi şi la manifestările organizate de autorităţile locale din municipiile Alba Iulia, Sebeş şi Blaj, la care este estimată participarea a peste 3.000 de persoane.  

În plus, în perioada 31 decembrie 2015-3 ianuarie 2016, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor intensifica acţiunile pe arterele rutiere ale judeţului, pentru depistarea celor care conduc cu viteză peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia vor folosi 11 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pe perioada minivacanţei de Revelion, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă oricărei sesizări sau reclamaţie a cetăţenilor.

Rrecomandările poliţiştilor:

- Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. !
- Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !
- Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi !
- Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112!
- Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
- Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi !
- Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant !
- Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !
- Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător !
- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !
- Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!
- Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor !
- Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi !
- În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii din Alba adresează tuturor cetăţenilor urări pentru un An Nou cu împliniri şi bunăstare! LA MULŢI ANI!
 

CITEŞTE şi:

 
Taguri: judetul Alba, peste 200, politisti, in actiune, Anul Nou, IPJ Alba, revelion, vacanta de iarna

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>