#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Regele este izolat, Nicolae exclus, Duda jubileaza

Regele este izolat, Nicolae exclus, Duda jubileaza

Revista nr. 322 | 30-12-2015 | Alexandru Mitchievici


Mulţi monarhişti cu care am vorbit în ultimele luni mi-au dat de înţeles, pe faţă sau pe ocolite, că Regele Mihai I, bătrânul şi iubitul nostru rege, nu mai este stăpân al acţiunilor desfăşurate de Casa Regală. Regele are o vârstă care i-a diminuat mult capacitatea de judecată şi de reacţie. În spate, intrigant, stă şi jubilează un fost membru al PSD-ului, bănuit de relaţii cu Securitatea de rit nou (SRI): este vorba de aşa-zisul principe Radu Duda, cel care ar fi determinat alungarea suspectă, securistică, a carismaticului principe Nicolae.


Principele Nicolae era persoana care stârngea în jurul său simpatia nu doar a tinerilor, ci şi a celor care nu au ştiut ce este monahia: românii din vârsta a doua. Dacă ne aducem aminte, şi ne aducem bine aminte, în 1992 Regele Mihai I a venit în România cu foarte tânărul principe Nicolae, nu cu Duda... Actoraşul Radu Duda s-a lipit şi el ulterior de Casa Regală, controlat de băieţii din servicii. Aşa spune lumea.

Lucrurile acestea au ieşit la iveală parţial în urmă cu 3 săptămâni, după retragerea din ANRM a Marilenei Rotaru (urmată de plecare surorilor Coposu - Livia Rodica Coposu şi Flavia Terezia Bălescu), dar acum par mai clare prin dezvăluirile făcute de jurnalista Roxana Iordache.

Dar iată ce scrie jurnalista Roxana Iordache, o regalistă pur-sânge: „Voiam să vă povestesc ceva trist, dar şi frumos, când am ajuns acasă şi o s-o fac, mai încolo sau mâine. Amân un pic, fiindcă acum aflu ceva de nedescris, că rapandulele securiste care îşi bat joc de Casa Regală a României au pus botu' şi cică m-ar da în judecată. Doar că n-au sânge să zică asta în numele lor, ci merg cu infamia până la a-i atribui Majestăţii Sale intenţia. N-au absolut nici o limită în a-l discredita pe Rege. Nici preşedinţii Iliescu şi Băsescu, pe care i-am criticat extrem de dur şi nu pe blog sau pe Facebook, ci în presa scrisă, pe vremea în care încă mai era presă, „România liberă” şi „Ziua”, n-au îndrăznit - şi să o facă însuşi Regele, îngerul tuturor românilor, pe care l-am apărat continuu şi pentru care aş face orice, dacă aş putea să-l readuc pe tronul României! Ceva mai abject n-am pomenit. Adică, îl coboară pe Rege la nivel de persoană particulară! Deci, dacă impostorii îndrăznesc, am să-l citez.

Sigur că am să renunţ în final la citarea Majestăţii Sale, dar dacă primesc citaţie în numele Regelui, cer să fie citat în instanţă. Asta vreţi? Să vă cadă tencuiala, cum s-a întâmplat când a trântit uşa Vâşinski? Adică, Regele a abdicat ca să nu moară 1000 de tineri şi mă dă în judecată pe mine - sau pe oricine, pe oricare român monarhist sau nu?! Chiar nu vă e ruşine? N-aveţi absolut nici o limită. Daţi-mă în judecată, n-o să faceţi decât să demonstraţi că am dreptate. Încă mai cred că e o glumă proastă”.

Roxana Iordache a postat ulterior şi alte comentarii:

„N-o să îndrăznească nimeni din parodia de Palat Elisabeta să contrazică afirmaţia că, din păcate, Majestatea Sa Regele Mihai nu mai ştie nimic din ce se întâmplă în ţară, pentru că e distrus din pricina stării de sănătate a Reginei Ana, fără de care e pierdut. Iar unele canalii profită de această stare de fapt. Şi repet: păcat de Principesa Margareta!”.

„Se apropie 30 decembrie şi dacă ar mai trăi autorii crimei anti-româneşti contra Regelui Mihai I, deci, a monarhiei clăditoare de România înfloritoare, s-ar simţi deopotrivă mândri şi complexaţi de urmaşii urmaşilor lor de după decembrie 1989 şi mai ales, de cei de acum - cum ar fi de-alde nişte lichele de consilieri pretinşi regali. Oricum, îi salută din Iad şi îi aşteaptă cu drag. Îmi spune cineva cum au ajuns de-alde Mihnea Constantinescu şi Luca Vlad în Consiliul Majestăţii Sale? Şi care e componenţa integrală actuală a Consilului? Şi cu ce se ocupă? Mizeria de lucrătură contra nepotului regal, Nicolae Mihai, virtual Rege Mihai al II-lea, a fost atât de perversă încât, personal, deşi sau tocmai pentru că detest violenţa, le-aş da nişte şuturi în gură cu tocuri subţiri, le-aş da să nu poată duce. Adică voi vă imaginaţi că Regele Mihai îşi executa nepotul fără ca măcar să-l cheme şi să asculte ce are de spus? Nici nu e primit la reşedinţa din Elveţia, acolo nimeni nu mai e primit, de multă vreme. Doar cordonul sanitar (autorizat) securistic. Şi înainte de a mă înjura, spuneţi-mi cu ce ne ajută să continuăm să ne minţim? Numai adevărul ne va face liberi. Regele e sfânt, are suflet de înger. Şi toată mizeria contra Prinţului Nicolae a fost atât de perversă încât să canalizeze blamul asupra Regelui. Care n-are nici o altă vină decât că a fost de acord, la un moment dat, să fie mai întâi tată, şi pe urmă rege”.

Marius Ghilezan, un scriitor monarhist, susţine afirmaţiile făcute de Roxana Iordache: „Prietena şi colega mea Roxana Iordache a dezvăluit tristul adevăr. Majestatea Sa Regele Mihai l nu mai poate scrie mesaje către poporul pe care l-a iubit nespus.
Noi, cei care i-am ascultat mai bine de jumătate de veac vorbele distinse, cuvintele alese şi pline de idei roditoare, nu-i mai recunoaştem stilul măiestuos.
Sigur, am mai spus, măiestuos înseamnă impunere prin ţinută solemnă.
E primul an când nu am mai dat share textului scris de altcineva. Un scriitoraş s-a amuşinat ca textier al Regelui. După metaforele butucănoase, te prinzi lesne de cine e autorul. Regal nu e sinonim cu egal.
În vară, când serviciile l-au alungat pe Prinţ (pentru că nu despre o decizie justă se poate vorbi), am pus la îndoială semnătura Regelui.
Trebuie să recunoaştem că cineva se foloseşte de starea sa precară de sănătate.
Dacă spunem adevărul e pentru că mai presus de orice iubim adevărul şi numai adevărul, oricare ar fi el.
Pentru noi, Regele Mihai rămâne cea mai fidelă oglindă a tragediei noastre naţionale.
Să fii alungat de securişti şi să mori înconjurat de otrepele sistemului criminal asta da curată TRAGEDIE”.
 
 
 

CITEŞTE şi:
 

 
 
Taguri: regele este izolat, principele Nicolae, exclus, Radu Duda, jubileaza, ANRM, Roxana Iordache, Marilena Rotaru, Flavia Coposu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>