#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Mihnea Costachi, printre premiantii openului international de la Satu Mare

Mihnea Costachi, printre premiantii openului international de la Satu Mare

Revista nr. 321 | 23-12-2015 | Alexandru Mitchievici


La finalul săptămânii trecute la Satu Mare a avut loc un open internaţional de seniori dotat cu premii în valoare de 5.000 euro, care a reunit 56 de participanţi din România, Moldova, Ungaria şi Ucraina.


Petra Open (sponsorizat de SC Petra SRL Satu Mare şi Ferroli România) a avut la start 4 mari maeştri internaţionali, 6 maeştri internaţionali şi 9 maeştri FIDE.

Cotat ca favoritul numărul 9, albaiulianul Mihnea Costachi s-a clasat la final pe locul 8 cu 6 puncte din 9 partide, la o jumătate de punct în urma cvartetului fruntaş format din maestrul internaţional Lucian Filip (România), marele maestru internaţional Attila Czebe (Ungaria), maestrul internaţional Lucian Miron (România) şi marele maestru internaţional Vladislav Nevednichy (România), şi la egalitate de puncte cu alţi 6 jucători clasaţi pe locurile 5-11. Pentru rezultatul obţinut Mihnea a fost recompensat cu un premiu de 600 lei.

În următoarele săptămâni Mihnea Costachi se va concentra pe pregătirea primelor două turnee internaţionale open de seniori la care va participa în anul 2016. Unul va avea loc în Bulgaria, celălalt în Irlanda, ambele fiind programate în luna februarie.

Proaspăt deţinător al titlului de maestru FIDE, juniorul teiuşan Adrian Sechereş (CSS 1 Timişoara) s-a clasat pe locul 16 cu 5 puncte. Înfrângerea din ultima rundă cu maestrul internaţional moldovean Iulian Baltag l-a privat pe Adrian Sechereş de o clasare superioară.

Pe de altă parte, pregătirile continuă pentru George Ileană şi Radu Ţâmpea. În locul openului de la Satu Mare, George Ileană a decis să se pregătească intensiv în cadrul cantonamentului lotului naţional de juniori de la Snagov, unde lectori sunt componenţii echipei naţionale de seniori a României. De asemenea, Radu Ţâmpea a participat la cantonamentul de la Băile Felix, alături de juniori ai cluburilor Viitorul Cluj-Napoca şi CS Universitatea de Vest Timişoara.

Ultima competiţie a anului la care vor participa şahiştii albaiulieni este Openul Oraşului Teiuş care va avea loc duminică, 27 decembrie, ora 9.30, la Căminul Cultural din Teiuş.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Alba Iulia, Mihnea Costachi, premiantii, openul, international, Satu Mare, Petra Open, Adrian Secheres

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>