#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiuliencele, obligate sa castige intalnirea cu Universitatea Cluj pentru a ajunge in Final Four

Albaiuliencele, obligate sa castige intalnirea cu Universitatea Cluj pentru a ajunge in Final Four

Revista nr. 320 | 14-12-2015 | Alexandru Mitchievici


Baschetbalistele din Alba Iulia au nevoie de o victorie pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României: marți, 15 decembrie 2015, cu începere de la ora 18.00, are loc manșa retur a sferturilor de finală a competiției dintre CSU Alba Iulia şi Universitatea Cluj-Napoca.


Fetele pregătite de Miroslav Popov și George Lăncrănjan sunt condamnate să câştige şi pornesc cu prima şansă, pentru că joacă pe teren propriu.

În partida tur, disputată la Cluj-Napoca, CSU a pierdut la limită (63-62) pe final, după ce a controlat prima parte.

În ceea ce privește partidele anterioare jucate între cele două combatante, scorul meciurilor directe este în continuare favorabil celor de la CSU, care au reușit să câștige, până la partida tur din cupă, ultimele 11 dispute față în față, scorul fiind de 15-5. În acest sezon, cele două combatante s-au întâlnit de alte trei ori, odată în turul campionatului, respectiv de două ori în amicale, trupa lui Popov reușind să se impună de fiecare dată. În partida oficială din campionat din Sala de Sport a Universității din Alba Iulia, echipa gazdă a câștigat cu 59-52.

De notat că Universitatea Cluj-Napoca a profitat de postura de lucky loser, cauzată de numărul mic de echipe înscrise în competiție, și a trecut în sferturi deși a pierdut ambele dispute cu Olimpia Brașov, 72-86, respectiv 62-75.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, ambele echipe beneficiază de sportive din străinătate, dar și de autohtone: CSU beneficiază de 6 straniere (americancele Vanessa Abel, Asia Logan, Mariah King și Adrienne Webb, respectiv bulgăroaica Stefka Miteva și macedoneanca Jelena Antic), respectiv de 4 baschetbaliste autohtone cu experiență (Sonia Ursu, Alexandra Uiuiu, Marta Fodor și Elena Dincă), în lot mai aflându-se și junioarele din Alba Iulia, Andreea Beldian și Mihaela Gherman. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund.

Formaţia din Cluj s-a întărit recent cu o americancă (Veshaundra Young - ex-Nova Vita Tg. Mureș) și cu o româncă: Gabriela Cursaru, care evolează pe post de fundaş. În plus, Universitatea mai dispune de alte 3 americance și 2 sârboaice, dar și de un alt pion de bază, autohtona Flavia Ferenczi. Pe banca tehnică se află sârbul Dragan Petricevic, ca principal, ajutat de conaționalul Miljan Medvedj și Mihai Coldea.
 

CITEŞTE şi:
 

 
 
Taguri: final four, CSU Alba Iulia, obligata, sa castige, intalnirea, universitatea, Cluj

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>