#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Amenzi de 72.000 de lei date de pompieri in localurile publice din judetul Alba

Amenzi de 72.000 de lei date de pompieri in localurile publice din judetul Alba

Revista nr. 315 | 12-11-2015 | Alexandru Mitchievici


În perioada 5-8 noiembrie 2015 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judeţului Alba a desfăşurat o serie de acţiuni de control în spaţii publice de divertisment: cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale din judeţul Alba.


Derulate atât pe timp de zi, cât şi de noapte, controalele au scos la iveală 76 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 9 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 39 sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 avertismente şi 11 amenzi în valoare de 72.000 lei.

„Principalele deficienţe au constat în: nerespectarea conditiilor care au stat la emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea lățimii libere de circulație pe căile de evacuare, blocarea căilor de acces la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranți interiori), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi defecțiuni la instalaţiile electrice.

În urma acestor acțiuni de control, nu au fost identificate spații pentru care să se impună aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți”, ne anunţă purtătorul de cuvânt al ISU Alba, plt.maj. Alina Mărescu Dumitrescu.

În perioada următoare Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judetului va continua acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul Alba.
 
 
*Pe 30 octombrie 2015 la Bucureşti în clubul Colectiv s-a produs un incendiu soldat iniţial cu 26 de morţi. Astăzi numărul morţilor din Colectiv a trecut de 50 de morţi şi, din nefericire, va creşte... 
 

 

 

 

Taguri: amenzi, 72.000 de lei, pompieri, localurile, publice, judetul, Alba, colectiv, tragedie, Bucuresti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>