#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar

Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar

Revista nr. 27 | 17-04-2010 | Alexandru Mitchievici

Vineri, 16 aprilie, o superbă zi de teatru la Alba Iulia. A avut loc avanpremiera piesei „Universul din lanterna magică”, de Radu Dinulescu (regizor venit de la Arad, ca şi scenograful Ioan Pitic). Până la urmă spectacolul s-a dovedit mai degrabă unul pentru copii... mari. Dar realizatorii spectacolului au spus că la Avignon (la celebrul festival internaţional) o vor recomanda spectatorilor între 6-96 ani.
O poveste captivantă despre sfârşitul (poate nuclear) al lumii şi naşterea unei lumi noi... poate mai bună. Printre cei care s-au bucurat de poveste s-a numărat câţiva invitaţi special, chiar şi Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba – instituţia care finanţează Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.
Scenariul şi regia - Radu Dinulescu
Scenografie şi păpuşi - Ioan Pitic
Muzica - Levente Szöcs (percuţii şi instrumente de suflat)
Distribuţia - Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu
Lumini - Ovidiu Tămăşan
Sunet - Levente Szöcs
Manager - Ioana Bogăţan.
Să spunem aici că Elena Scorţeanu este la primul rol „serios” de păpuşar... într-o piesă impresionantă. De altfel regizoarea Oana leahu (directorul artistic al teatrului albaiulian de păpuşi) le-a spus actorilor, regizorului şi celorlalţi realizatori ai spectacolului: „Îmi pare rău că nu am făcut eu această piesă”.
Muzica aparţine albaiulianului Levente Szöcs, care în 2009 a câştigat la Cluj un important premiu pentru muzica piesei „Mica Sirenă”.
După spectacol au urmat împărtăşirea primelor impresii... la un pahar de cafea, în prezenţa tuturor protagoniştilor.
„Universul din lanterna magică” are şansa de a deveni unul din spectacolele non-verbale (de animaţie) ale anului 2010 în România.
Vă urăm succes!
 


Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar Un super-spectacol, care poate fi asemanat cu Gigantea, avand efecte din Avatar
Taguri:un super-spectacol, care, poate fi, asemanat, Gigantea, avand, efecte, Avatar, universul, lanterna magica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>