#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Ziua Armatei la colegiul militar albaiulian

Ziua Armatei la colegiul militar albaiulian

Revista nr. 312 | 23-10-2015 | Alexandru Mitchievici
 
Ziua Armatei a fost este sărbătorită la Colegiul National Militar Mihai Viteazul prin mai multe acţiuni. Cupa 25 Octombrie a cuprins o serie de competiţii sportive la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie.
 
În cadrul proiectului Ziua Armatei României în Şcoli, 27 de elevi de la colegiul militar albaiulian au fost solicitaţi de către Birourile Informare Recrutare din ţară (Vâlcea, Bihor, Deva, Caraş-Severin, Timiş, Cluj, Satu-Mare, Sălaj, Olt, Bistriţa, Maramureş, Mureş, Arad şi Alba) să participe în perioada 19-25 octombrie 2015 la activităţi de informare si promovare a ofertei educaţionale liceale. La Alba Iulia elevii colegiului militar au participat la o acţiune de promovare la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu.
 
Trei plutoane de elevi din clasele a XI-a vor participa, în data de 24 şi 25 octombrie, la manifestările dedicate Zilei Armatei României de la Arad şi Carei. În cadrul ceremonialului de la Carei, va avea loc şi momentul depunerii jurământului militar de către studenţii anului I ai Academiei Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, iar la Arad, elevii colegiului vor participa și la exercițiul militar Dragon Crossing.
 
Duminică, 25 octombrie, de la ora 10.00 se va desfășura un ceremonial militar cu depuneri de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.
 
Cu ocazia Zilei Armatei Românei, colonelul Marcel Domşa, comandantul Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, a transmis următorul mesaj: 
 
„Ziua Armatei României, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru poporul rămân, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, care ne oferă inestimabile lecţii de viaţă trăite în demnitate şi iubire faţă de ţară.
La mulţi ani tuturor celor ce poartă uniforma militară şi fac parte din sistemul militar românesc.
Elevilor colegiului le doresc mult succes  în misiunea pe care o au, acea de a învăţa şi reuşi la examenele ce-i aşteaptă”.
 
 
 
Taguri: ziua, armatei, Romania, colegiul, militar, albaiulian, colonelul, Marcel Domsa, Mihai Viteazul, comandant

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>