#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Justificari cvasi-oficiale pentru scoaterea principelui Nicolae din lista mostenitorilor Casei Regale

Justificari cvasi-oficiale pentru scoaterea principelui Nicolae din lista mostenitorilor Casei Regale

Revista nr. 312 | 21-10-2015 | Alexandru Mitchievici
 
Eliminarea principelui Nicolae din linia succesorală a Casei Regale a declanşat multe speculaţii. Multă lume crede că este mâna principelui Radu. Despre Radu Duda, fost actoraş şi membru PSD, se spune că a fost infiltrat de serviciile secrete (unii spun că făcea parte din fosta Securitate) pentru a controla Casa Regală.
 
Marilena Rotaru, co-preşedinte al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, personalitate publică, jurnalist şi persoană apropiată Casei Regale, a fost invitată la o întâlnire cu principesa moştenitoare Margareta. Întâlnirea era menită pentru lămurirea motivelor care au dus la eliminarea principele Nicolae din linia de succesiune. Practic, principele Nicolae, cel mai carismatic membru al Casei Regale, a fost scos de pe lista moştenitorilor tronului, el fiind al treilea pe această listă.
 
Principele Nicolae, tânăr şi carismatic, implicat serios în evenimente publice din ţară, a fost eliminat din linia de succesiune la 10 august 2015 de către Regele Mihai, un rege respectabil, dar foarte foarte bătrân.
 
Dar să vedem ce scrie Marilena Rotaru după întâlnirea cu principesa Margareta:
 
„Am primit zilele trecute, într-o convorbire cu Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, un mesaj din partea Majestăţii Sale. În biroul Regelui, de vorbă cu Moştenitoarea Coroanei, m-am prăbuşit şi m-am înălţat, într-o succesiune de şocuri şi de emoţii. Pot spune că am auzit cum se crapă zidul încăperii de furia cu care Vâşinski a trântit uşa în urmă cu aproape 70 de ani.

Stăpânindu-şi cu greu propriile emoţii, Alteţa Sa Regală mi-a transmis dorinţa Regelui de a-mi spune personal ceea ce a dus la decizia din 10 august 2015.
 
Mi-a trebuit un timp să pot vorbi cu mine însămi, să-mi pot formula coerent, înţelesul acelei convorbiri. Mă simt datoare să vi-l împărtăşesc, văzând cum absenţa adevărului a dus în acest spaţiu şi nu numai, la vehicularea unor acuzaţii îndreptate împotriva Regelui şi a Familiei Regale.

Nu am nici un mandat din partea Regelui sau a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare să fac public mesajul Majestăţii Sale. O fac pe proprie răspundere, ca un oştean credincios, care se aruncă în linia întâi ca să-şi apere Regele.

Regele care a apărat poporul român, dar care, pe Sine nu s-a apărat niciodată. Regele împotriva căruia securitatea, serviciile, politicienii şi interlopii au pus tot armamentul calomniilor, manipulărilor, abjecţiilor. Dincolo de tot ce exprimă promiscuitatea lumii politice din România, Regele Mihai este astăzi, în înţelesul deplin al cuvintelor, cea mai înaltă instanţă morală a românilor. Chiar dacă această calitate nu se măsoară prin cifre, cei care au nevoie de o confirmare procentuală, o pot găsi în sondaje. Cum să mai încerci compromiterea unei astfel de personalităţi pe care nu numai propriul său popor, dar, mai ales, capetele încoronate şi marile valori ale acestei lumi au aşezat-o pe podiumul suprem?!

Aici vine vorba de cel care s-a numit Principele Nicolae. În spatele chipului de care ne-am ataşat afectiv, în care ne-am pus speranţele gândind în timp continuarea regalităţii şi a monarhiei române, lucrau forţe menite să coboare în cele mai întunecate unghere imaginea Regelui şi a Casei Regale a României. Confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni şi interlopi, apropiaţi fostului preşedinte, o adevărată faună lipsită de orice scrupule, Nicolae a devenit, acceptând, fără să-şi dea seama de pericol, instrumentul căutat pentru lovitura pregătită. Naivitatea, faptul că nu a putut avea din copilărie educaţia menită unui viitor moştenitor al Coroanei, neacceptarea rigorilor impuse de noul statut, celebritatea enormă câştigată într-un timp extrem de scurt, ca urmare a simple sale prezenţe fizice, nonconformismul dus dincolo de limitele care pot fi acceptate, l-au identificat ca fiind arma perfectă cu care putea fi atacată din nou Casa Regală. Cum spune românul „căciula a fost prea mare pentru el”.

Nici în aceste condiţii Regele nu s-a abătut de la crezul permanent de „a face tot binele posibil în condiţii imposibile”. Respect şi această decizie a Regelui, aşa cum le-am respectat pe toate celelalte.

Mulţumesc Majestăţii Sale Regelui Mihai şi Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare pentru încrederea acordată şi-mi cer iertare dacă gestul meu de acum este considerat nepotrivit. L-am făcut cu respectul deplin şi fidelitatea necondiţionată faţă de Regele Mihai şi Familia Regală a României. Marilena Rotaru. 20 octombrie 2015".
 
 
Replica dată de principele Nicolae este demnă de un viitor rege: este un citat din Talleyrand, celebru ministru de Externe al Franţei, care a slujit sub mai multe regimuri politice: „Există ceva mai îngrozitor decât calomnia: adevărul”.
 
 
 
Taguri: justificari, cvasi, oficiale, scoaterea, principele, Nicolae, lista, mostenitori, casa, regala, Radu Duda, servicii, secrete

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>