#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Albaiulienii pot benficia de contorizare individuala la apa

Albaiulienii pot benficia de contorizare individuala la apa

Revista nr. 311 | 15-10-2015 | Alexandru Mitchievici
 
În data de 2 august a.c. a intrat in vigoare Legea 224 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, lege care permite contorizarea individuală a consumatorilor serviciilor de apă şi canalizare, cu condiţia ca aceştia să solicite în scris acest lucru şi să suporte costul lucrărilor (la fel ca în cazul gazului, de exemplu).
 
Fiecare albaiulian va avea astfel factura lui pe care o va plati la compania de apa, iar asociaţia de proprietari nu va mai avea treabă cu taxarea apei. Pe factură va fi trecut consumul real în conformitate cu contorul fiecăruia, la care se vor adauga pierderile, dacă există.
 
Vor fi posibile două soluţii de contorizare la bloc şi una pentru case multifamiliale. Prima variantă este similară sistemului de separare aplicat în cazul gazului metan, respectiv introducerea pe scară a unor reţele noi din care să plece conducte pentru fiecare apartament şi pe care să fie montate contoare. A doua variantă presupune înlocuirea actualelor apometre cu contoare cu radio emitator. Aceasta soluţie este mai simplă, fiindcă nu presupune reţele noi, dar se vor monta doar contoare omologate.
 
Potrivit legii, toti locatarii unei scări sau bloc vor trebui să achiziţioneze acelaşi model de contor. În acest caz, citirea se va face „la distanţă”, fără a fi nevoie ca operatorii companiei să intre în casa fiecarui beneficiar.
 
În cazul locuinţelor multifamiliale (vile, case cu mai multe apartamente), soluţia tehnică este mai simplă: în caminul unde există contorul de branşament se vor monta aparate de măsurare a consumului de apă pentru fiecare spaţiu locativ în parte.
 
De asemenea, operatorul de apă are obligaţia să nu sisteze furnizarea/prestarea serviciului la nivel de condominiu(bloc) în caz de neplată a facturilor individuale, şi în acelaşi timp să asigure la branşamentul condominiului parametrii de calitate a apei potabile.
 
 
DANIEL ZDRÂNC - consilier local PSD Alba Iulia
15 octombrie 2015
 
 
Foto: unimedia.info
 
 
 
Taguri: albaiulienii, pot, benficia, contorizare, individuala, apa, Daniel Zdranc, PSD, PNL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>