#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
10 motive pentru a merge la Festivalul International de Teatru de la Alba Iulia... Pascal Bruckner

10 motive pentru a merge la Festivalul International de Teatru de la Alba Iulia... Pascal Bruckner

Revista nr. 309 | 27-09-2015 | Alexandru Mitchievici
 
Revista electronică Plaiu Luminatu vă prezintă 10 motive pentru care merită să mergeţi anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru Poveşti de la Alba Iulia, festival care va avea loc în perioada 5-11 octombrie 2015.
 
Al treilea motiv este Pascal Bruckner.
 
Pascal Bruckner este un scriitor francez, eseist, gânditor influent şi controversat al ultimelor decenii. În tinereţe a urmat cursurile unei şcoli iezuite.
 
Este unul din noii filozofi ai deceniilor 7-8 ai secolului XX din Franţa, un om de cultură care nu respectă liniile de gândire ale intelectualităţii de stânga din Franţa. Printre altele, Bruckner este un critic al multiculturalismului.
 
Bruckner a susţinut atacurile americane în Serbia din 1999, iar ulterior a criticat abuzurile comise de Statele Unite la baza militară de la Guantanamo.
 
Născut la 15 decembrie 1948, Pascal Bruckner a fost de-a lungul anilor profesor la Institutul de Studii Politice din Paris (1990-1994), colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur şi, mai nou, colaborator al ziarului Le Monde (un ziar de stânga).
 
„Nici un ideal nu merită să te sacrifici pentru el, nimic nu se află deasupra vieţii”, spune Pascal Bruckner în Tentaţia inocenţiei.
 
Pascal Bruckner scrie în Tentaţia inocenţei: „Prăbuşirea ideologiilor ne-a lipsit de o soluţie comodă: să imputăm nefericirea noastră imperialismului, capitalismului, comunismului. (...) acum, când au dispărut marii ţapi ispăşitori, e tentant să-i reînviem într-ascuns şi să punem oboseala, starea noastră proastă pe seama vicleniei vreunei entităţi obscure care ne impune logica sa secretă”.
 
În anul 1992 celebrul regizor Roman Polanski a făcut filmul Bitter Moon (Lunes de Fiel), o adaptare după romanul lui Pascal Bruckner Lunes de Fiel.
 
* PASCAL BRUCKNER poate fi văzut, ascultat, admirat la Alba Iulia în ziua de luni, 5 octombrie 2015. Va avea o lansare de carte, o conferinţă, iar o piesă de-a sa va fi jucată la castelul de la Sâncrai.
 
 
Foto: www.elle.ro
 
 
 
 
Taguri: motive, festivalul, international, teatru, Alba Iulia, Pascal Bruckner, filozof, scriitor, Roman Polanski

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>