#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Sahistii albaiulieni, premiati la Festivalul International din comuna Corund

Sahistii albaiulieni, premiati la Festivalul International din comuna Corund

Revista nr. 308 | 21-09-2015 | Alexandru Mitchievici
 
 
În perioada 17-20 septembrie 2015 în comuna Corund din comuna Harghita a avut loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah Ceramica, organizat de către Asociaţia Clubul de Şah Ceramica Corund cu sprijinul Primăriei Corund şi al Consiliului Judeţean Harghita.
 
Echipa organizatorică avându-l în frunte pe Sandor Levente a asigurat condiţii impecabile de joc pentru cei 111 şahişti din România, Ungaria şi Germania (6 dintre participanţi având titluri internaţionale).
 
Competiţia s-a desfăşurat pe 2 secţiuni: seniori şi juniori sub 12 ani.
 
De remarcat că toţi cei 4 reprezentanţi ai CSU Alba Iulia au primit premii.
 
Maestrul FIDE Marius Ceteraş s-a impus în proba de blitz cu 6 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu următorii doi clasaţi - maestrul FIDE Lehel Vrencian (CN Aprily Lajos Braşov) şi maestrul internaţional Daniel Baratosi (CSU Ploieşti), dar având coeficient de departajare superior. În proba de şah clasic Marius Ceteraş a terminat pe locul 5 având 5,5 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu Sandor Petruş (Chindia Targoviste), Daniel Baratosi (CSU Ploieşti) şi Radu Toma (AEM Luxten Timişoara), dar cu un coeficient de departajare mai slab. Proba de sah clasic a fost câştigată de Takacs Balazs (Ungaria).
 
George Ileană şi Iustin Ciorgovean au acumulat 4,5 puncte, câştigând premiile speciale pentru cei mai buni juniori sub 14 în proba de şah clasic.
 
Cel mai tânăr participant de la secţiunea seniorilor, albaiulianul Radu Ţâmpea (9 ani) a acumulat 3 puncte din 7 partide în proba de şah clasic. Acesta a obţinut şi premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani în proba de blitz, în care a acumulat 4 puncte din 7 partide.
 
 
 
Taguri: sahisti, albaiulieni, premiati, festivalul, international, comuna, Corund, Harghita, Marius Ceteras

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>