#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate

La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate

Revista nr. 305 | 01-09-2015 | Alexandru Mitchievici


Eroi ai naţiunii române, luptători împotriva ocupaţiei sovietice din România şi împotriva ciumei roşii instaurate după 1945 cu sprijinul Partidului Comunist din România. Rămăşiţele a 5 astfel de eroi au fost găsite pe baza unor indicii de către arheologii de la IICCMER.


Într-o acţiune la Bistra, judeţul Alba, arheologii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) au reuşit să identifice rămăşiţele pământeşti a cinci persoane care au fost ucise la 4 martie 1949 într-o confruntare armată cu trupele şi agenţii Securităţii.

Investigaţiile arheologice ale IICCMER sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria comunei Bistra, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Muzeul de Istorie şi Ştiinţele Naturii Aiud şi Muzeul de Istorie Turda.

Fenomenul rezistenţei armate anticomuniste a cunoscut o mare amploare în zonele montane ale Transilvaniei. Cea mai mare densitate de formaţiuni care s-au opus regimului comunist a existat în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul fostelor judeţe Alba, Cluj şi Turda, iar dintre acestea, cea mai importantă a fost organizaţia Frontul Apărării Naţionale - Corpul de Haiduci, creată şi condusă de un fost ofiţer de carieră, maiorul Nicolae Dabija, secondat de fraţii Alexandru şi Traian Macavei, după cum spune un comunicat IICCMER.
 
 

Sursa foto: IICCMER
 
 
 
 
 

La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate La Bistra au fost gasite osemintele unor luptatori anticomunisti ucisi de Securitate
Taguri: Bistra, osemintele, luptatori, anticomunisti, ucisi, securitate, Traian Macavei, Nicolae Dabija, IICCMER, Gheorghe Petrov

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>