#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Alba Iulia nu are firme mari pentru ca administratia doarme

Alba Iulia nu are firme mari pentru ca administratia doarme

Revista nr. 304 | 26-08-2015 | Alexandru Mitchievici


Europarlamentarul Siegfried Mureşan a fost prezent în judeţul Alba pentru a vizita din câteva firme mari: STC şi Kronospan la Sebeş, respectiv Star Transmission la Cugir.


Siegried Mureşan a explicat de ce nu a vizitat şi firme din Alba Iulia: „Lecţia după primele zile cu investitorii este următoarea: în oraşele  mari (Braşov, Sibiu, Timişoara) investitorii vin oarecumva pe cale naturală, sunt centre universitare, au universităţi politehnice. În oraşele mici (Sebeş, Hunedoara, Sighişoara şi chiar alba iulia), efortul pe care autorităţile trebuie să-l facă e mult mai mare. Iar dacă în Alba Iulia tu dormi, nici o problemă! Investitorul va merge în Sighişoara, va merge în Mediaş, va merge în Hunedoara, va merge în Deva, va găsi acolo autorităţi care să răspundă pozitiv. Deci, efortul pe care trebuie să-l facă autorităţile locale în oraşe mici-medii este mai mare, dar şi disponibilitatea investitorilor de a investi există, este mai mare. Sunt investitori, fabrici care ne spun: nu mai găsim oameni în oraşele mari; gradul de ocupare este aproape complet în Timişoara, Arad; căutăm alternative; vrem să mergem în regiuni. Mai ales în zona noastră de aici: personal totuşi bine educat, calificat, salariile sunt ponderate, preţurile terenurilor încă acceptabile, deci interesul investitorilor de a veni este mare în această zonă.... dar trebuie şi autorităţile locale să facă un efort pe măsură, dacă nu vor fi pierduţi şi vor merge în alte zone”.

La rândul său deputatul Clement Negruţ a întărit spusele lui Siegfried Mureşan: „Îmi pare rău că l-am plimbat mult pe dl Mureşan pe drumurile din judeţ. M-aş fi bucurat să putem şi în Alba Iulia să vizităm o firmă... Ce să vizităm la Alba Iulia? Din păcate n-avem o investiţie de o asemenea anvergură ca să o vizităm. Poate într-un viitor apropiat autorităţile sau unii se vor gândi că e şi aici nevoie de dezvoltare din punctul ăsta de vedere: un parc industrial care să ofere toate facilităţile pentru ca investitorii de asemenea anvergură (pentru că ce mi-e Sebeşul, ce mi-e Alba Iulia ?), dacă vă aduceţi aminte a fost la un moment dat ideea să se unească Sebeşul cu Alba. Daaaa... în fine”.
 
 
Mureşan atrage atenţia că probleme au apărut şi în micile oraşe ca Sebeş şi Cugir, unde nu mai există forţă de muncă calificată. Iar preţul terenurilor a luat-o razna. La Cugir, un teren de 6.000 mp se vinde cu 1.000.000 de euro. 

 

 

 

Taguri: siegfried Muresan, Alba Iulia, nu are firme, mari, administratia, doarme, Clement Negrut, PMP, Siegfried Muresan, STC

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>