#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
12 izvoare binecuvantate in comuna Horea

12 izvoare binecuvantate in comuna Horea

Revista nr. 304 | 23-08-2015 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 22 august 2015, în prima zi a Târgului Lemnarilor, la Horea a avut loc sfinţirea izvorului amenajat de la intrarea în comună.


Locul se numeşte Poarta Izvoarelor şi este unul din cele 12 izvoare amenajate în urmă cu 3 săptămâni de moţii din Horea.

Sfinţirea Poartea Izvoarelor a fost făcută de IPS Irineu, venit din concediu la stăruinţele lui Corneliu Olar, fost primar al comunei Horea.

Slujba de sfinţire a fost făcută de arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, care a fost asistat de 14 preoţi din Ţara Moţilor.

Cele 12 izvoare se numesc: Poarta Izvoarelor, Izvorul Bisericii (Mătişeşti), Izvorul Cumpăna (Bătătoare), Izvorul Horea (din centrul comunei), Izvorul Lemnarilor (Fântâna Dodiţii), Izvorul lui Dumac (de la Moară), Izvorul Apă Caldă (spre Poiana Horii), Izvorul Ţigăncuşa (Valea Arăzii), Izvorul Ursului (pasul Ursoaia), Izvorul Primarului (satul Petreasa), Izvorul Brădet (undeva pe DN 1), Izvorul Vieţii (pe Drumul lui Iovan, la 200 metri de locul unde a căzut avionului pilotat de Adrian Iovan).

În trecere pe la unele izvoare (Cumpăna, Ţigăncuşa şi Izvorul Vieţii), arhiepiscopul Irineu a cerut să nu fie filmat de televiziunea Alba TV din Alba Iulia, argumentând că nu este un moment religios...

Iniţiativa amenajării celor 12 izvoare a fost făcută de locuitorii din zonă la sugestia lui Corneliu Olar.
 
 
 
Taguri: 12 izvoare, binecuvantate, comuna, Horea, Cornelia Olar, IPS Irineu, Marin Nicola, fantana, sfintire, Adrian Iovan

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>