#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Primaria Alba Iulia, premiata de TripAdvisor

Primaria Alba Iulia, premiata de TripAdvisor

Revista nr. 303 | 18-08-2015 | Alexandru Mitchievici


Banii aruncaţi de primăria Alba Iulia pe promovarea pe internet (bani daţi la tot felul de blogăraşi şi pseudo-ziarişti) a dat roade.


Primăria Alba Iulia a fost premiată de TripAdvisor pentru Cetatea Alba Iulia, un nou premiu menit să laude realizările restaurării Cetatea Alba Iulia. Ştim că în ultimii 7-8 ani s-au băgat 70 de milioane de euro în curăţarea Cetăţii, nu în restaurarea ei. Cetatea era foarte bine conservată înainte de începerea restaurărilor. Lucrări majore au fost făcut pe latura de vest unde au fost scoase câteva zeci de tone de pământ pentru a scoate la iveală zidurile acoperite. În rest... jaf din bani europeni.

Conform certificatului, Alba-Iulia Citadel a fost premiată cu un Certificat de Excelenţă 2015, documentul fiind semnat de Stephen Kaufer, directorul TripAdvisor.

Evident primarul Mircea Hava nu a ratat ocazia de a se lăuda cu noua tichie cumpărată: „Acest titlu acordat de catre turişti via unul dintre cele mai credibile site-uri de turism din lume arată că Cetatea nu e doar vizitată ci, mai degrabă, apreciată şi admirată. Nu e o ghirlandă menită să o poarte cineva anume din oraşul nostru, este o recunoaştere de care ar trebui să fie mândri toţi albaiulienii. Despre Alba Iulia nu se mai vorbeşte în treacăt, ci apăsat şi cu admiraţie, cum la fel se vorbeşte şi despre locuitorii ei, care nu au aşteptat să vadă dacă nu cumva se întâmplă ceva, ci au schimbat un oraş într-o Capitală, Cealaltă Capitală”.


*Pe această cale îl salutăm pe managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, care a afirmat recent (în 2015) că numărul turiştilor care vizitează oraşul s-a mărit de 20 de ori în ultimii ani.


Conform Institutului Naţional de Statistică Alba numărul de înnoptări în unitățile de cazare din Alba Iulia a scăzut în ultimul an, după câțiva ani de creștere:


2010: 42.156 înnoptări
2011: 59.510 înnoptări
2012: 72.249 înnoptări
2013: 81.378 înnoptări
2014: 78.336 înnoptări.
 

 

 
 
 
Taguri: primaria, Alba Iulia, premiata, TripAdvisor, certificat, excelenta, Nicolaie Moldovan, manager, Mircea Hava

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>