#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Mihnea Costachi si George Ileana aproape de podium la Campionatele Europene de Sah la Novi Sad

Mihnea Costachi si George Ileana aproape de podium la Campionatele Europene de Sah la Novi Sad

Revista nr. 301 | 03-08-2015 | Alexandru Mitchievici


Juniorii albaiulieni Mihnea Costachi şi George Ileană au ratat obţinerea medaliilor în prima probă, cea de şah rapid individual, din cadrul Campionatelor Europene de Şah pentru juniori de la Novi Sad (Serbia).


La categoria juniori sub 18 ani, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 6 din 17 participanti. Categoria a fost câştigată de  maestrul internaţional Ottomar Ladva (Estonia), urmat de maeştrii FIDE Boris Markoja (Slovenia) şi Balazs Csonka (Ungaria).

Nici George Ileana nu a reuşit să termine pe podium: acesta s-a clasat pe locul 7 din 22 de participanţi la categoria juniori sub 14 ani. Pe primul loc s-a clasat maestrul FIDE Viachaslau Zarubitski (Belarusia), pe care George la învins în prima rundă, locul 2 fiind ocupat de Velimir Ivic (Serbia), iar locul 3 de Dmytro Gayun (Ucraina).

Cei doi juniori albaiulieni au avut inconstanţă în joc pe durata turneului: cu o rundă înainte de final amandoi ocupau locul 4 la categoria de vârstă la care au evoluat, cu şanse pentru podium. Ambii aveau câte 5 victorii şi 3 infrangeri din 8 partide. Din păcate ambii au pierdut în ultima partida, ratând obţinerea unor medalii.

Pentru cei doi şahişti albaiulieni urmează alte trei probe: şah rapid pe echipe (luni şi marţi dimineaţă), rezolvări de probleme (marţi după-amiază) şi blitz (miercuri dimineaţă).
 
 
 
Taguri: Mihnea Costachi, George Ileana, podium, campionatele, europene, sah, juniori, Novi Sad, Serbia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>