#460
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ministrul Mediului vrea urgentarea legii prin care se interzice exportul de material lemnos

Ministrul Mediului vrea urgentarea legii prin care se interzice exportul de material lemnos

Revista nr. 300 | 25-07-2015 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 24 iulie 2015, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu s-a întâlnit la Alba Iulia mai mulţi oficiali discutând probleme arzătoare: cazul Kronospan, situaţia proiectului de la Roşia Montană, tăierile ilegale de pădure.


Graţiela Gavrilescu a afirmat că Ministerul Mediului vrea să grăbească legea care interzicere exportul de masă lemnoasă - în ideea de a limita tăierile ilegale de pădure.

„Legea a trecut în formă de urgenţă de Senat care a aprobat cu nişte amendamente interzicerea exportului de masă lemnoasă. Rămâne acum în sesiunea din toamnă, respectiv în luna septembrie, legea să intre şi în Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi să vină pe urmă la votul final din Camera Deputaţilor. Eu sper că tot în sistem de urgenţă o să treacă şi la Camera Deputaţilor şi să vedem, undeva la sfârşitul lunii septembrie această lege se va finaliza, va putea să fie şi trimisă preşedintelui, să fie promulgată, să apară în Monitorul Oficial şi pe termenul pe care legiuitorul îl va stabili de patru, de cinci, de şase luni exportul de masă lemnoasă să fie interzis. Noi am propus un termen de patru luni”, a declarat ministrul Mediului.

Gavrilescu a afirmat că în România se taie ilegal 8,8 milioane de metri cubi lemn. Această problemă a ajuns inclusiv pe masa de discuţii de la Consiliul Suprem de Apărare al Ţării.
 
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în perioada 2008-2014 în România s-au tăiat LEGAL aproximativ 17,9 milioane de metri cubi anual. La această cantitate se adaugă cele 8,8 milioane metri cubi de pădure tăiaţi ILEGAL.
 
 
*Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a fost însoţită la Alba Iulia de comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Diaconu, şi de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Toma Petcu. Aceştia s-au întâlnit la sediul Prefecturii Alba cu prefectul Gheorghe Feneşer, şefii APM Alba şi ai Gărzii Judeţene de Mediu.

Graţiela Gavrilescu a fost aşteptată în holul prefecturii Alba de câteva persoane care protestează împotriva fabricii de formaldehidă de la Sebeş. Din acest motiv în Prefectura Alba au apărut câţiva jandarmi zdraveni... 

 
 
Taguri: ministrul, mediului, urgentarea, legea, se interzice, exportul, material, lemnos, Alba Iulia, Gratiela Gavrilescu, Toma Petcu,

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>